De nominaties zijn bekend!

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is VSE actief betrokken bij de Young Professional Award Mechatronica. De techniekwedstrijd die vanuit de branchevereniging FEDA wordt georganiseerd. We zijn niet alleen betrokken bij de technische commissie, maar ook lid van de jury en daar zijn we gewoon trots op.

Daarom laten we nu ook weten dat de nominaties bekend zijn gemaakt. In volstrekt willekeurige volgorde, dus alle genomineerden maken evenveel kans op de eindoverwinning, zijn de volgende teams gekozen tot de top 3:

  •     Automatic Wheelchair, team van de Haagse Hogeschool uit Delft
  •     Boxfolding device, team van Saxion Hogeschool uit Enschede
  •     Dazzling Delta, team van Hogeschool Utrecht uit Utrecht

De winnaar wordt op donderdag 6 oktober a.s. bekend gemaakt tijdens de beurs World of Technology and Science - kortweg de WoTS - in Utrecht.

    ‘Als je tijd steekt in techniek, dan betaalt zich dat terug.’

YPA is een techniekwedstrijd in de mechatronica voor derdejaars studenten waar een aantal hogescholen voor is uitgenodigd, te weten Avans hogeschool Breda, afdeling Mechatronica, Fontys hogescholen Eindhoven en Venlo, afdeling Mechatronica, Haagse Hogeschool Delft, afdeling Mechatronica, Saxion hogeschool Enschede, afdeling Mechatronica en Hogeschool Utrecht, afdeling Electrical Engineering.

Per school zijn teams afgevaardigd van minimaal twee studenten met een multidisciplinair project. Per deelnemer diende er minimaal 150 uur in het project geïnvesteerd te worden. Zowel de deelnemende scholen als de studenten zelf zien als grootste meerwaarde van deelname vooral de waardering. Waardering voor hun projecten en inspanningen.Young Professional Award Mechatronica 2016

Young Professional Award Mechatronica 2016

Young Professional Award Mechatronica 2016

Waarom VSE aan deze wedstrijd mee werkt? Het is bekend dat we techniek in het onderwijs enorm willen stimuleren. Ron Verleun: ‘Als je tijd steekt in techniek, dan betaalt zich dat terug.’ De uitstraling die dit soort wedstrijden met zich meebrengt, zorgt er voor dat techniek aantrekkelijk wordt gepositioneerd voor de jeugd die deze keuze nog moet maken. Techniek als een aantrekkelijke beroepskeuze neerzetten, dat lijkt een belangrijke factor voor de oplossing van het ‘probleem’ van te weinig technische mensen. Deze wedstrijd draagt dus bij aan de waardering. Naast VSE zitten Lenze, MA-IT, Siemens en de FEDA in de technische commissie die voor de organisatie heeft gezorgd.

Meer informatie is te vinden op www.feda.nl