Erwin Vonk: ‘blij met inrichting bedrijfsbus’

Gisteren was hij nog bij de Avri om een paneel van een weegzuil bij de weegbrug te vervangen. 'Daarvoor was ik bij een bedrijf waar ik de schakelkasten heb geïnstalleerd voor een machine die heel precies in vier kleuren het etiket bedrukt van blikjes.'

Technicus Erwin Vonk van VSE heeft afwisselend werk en komt daarvoor overal. Sinds kort doet hij dat in een spiksplinternieuwe bedrijfsbus. Hij is blij met zijn verlengde Ford Transit. 'Dat wilde ik graag, dan heb ik net wat meer opbergruimte.'

Foto's: Erwin Vonk bij de nieuwe bedrijfsbus van VSE.

Eerst tekening gemaakt
Erwin heeft mee mogen denken over de inrichting van de bedrijfsbus. 'Op de website van de leverancier heb ik gekeken wat de mogelijkheden waren. Daarna heb ik een tekening gemaakt van de meest praktische indeling', zegt hij.

'Ik wilde bijvoorbeeld graag wat diepere laden om elektrisch gereedschap in te doen en een speciale plek voor assortimentsdozen. Erwin Vonk VSE (1)Afhankelijk van het werk dat ik die dag doe, kan ik heel makkelijk de doos uit de bus pakken die ik nodig heb.'

In de nieuwe bus geeft Erwin ook heel handig zijn laptop bij de hand die hij bij klanten onder meer gebruikt om storingen te traceren. 'En hier staat altijd mijn gereedschapskoffer, wijst hij aan als hij over de inrichting van de bus uitleg geeft. 'En ook dan is er op de laadvloer nog voldoende ruimte over. Dat is praktisch, vooral als ik extra gereedschap of onderdelen voor bepaalde werkzaamheden moet meenemen.'

Praktische inrichting
Erwin rijdt inmiddels een kleine twee weken in de nieuwe bedrijfsbus van VSE. 'De inrichting blijkt in de praktijk net zo praktisch te zijn als ik vooraf had bedacht', zegt hij lachend. 'Ik kan makkelijk werken en ook alles direct vinden. Dat is een voordeel omdat ik niet hoef te zoeken en dat scheelt weer tijd. Ja, ik ben blij met de nieuwe bedrijfsbus. Niet alleen vanwege de inrichting, maar ook omdat ik er comfortabel in rijd en ook dat is belangrijk.'