Fledlight-armaturen in schakelkasten VSE

VSE gaat in alle schakelkasten Fledlight-armaturen inbouwen. Met de energiezuinige verlichting voert het in complexe besturingen gespecialiseerde bedrijf duurzaamheid verder door.

De Fledlight-armaturen komen in alle schakelkasten, zegt directeur Rob Brager. 'Tot nu plaatsten we TL-armaturen. Die doen ook hun werk, maar zijn niet milieuvriendelijk. Door de overstap naar de energiezuinige duurzame LED-verlichting dragen we bij aan de duurzame koers zowel van Fledlight, maar als inititiefnemer ook van VSE zelf. Reden waarom we hebben besloten om ook in de panelen de duurzame LED-verlichting te plaatsen.'

Om dat mogelijk te maken heeft een team van jonge VSE-engineers gezocht naar een passende oplossing die voldoet aan alle de ontwerpeisen, vertelt Brager. 'In een aantal kasten worden deze armaturen al gebruikt. Met verschillende daarvan hebben we onder uiteenlopende omstandigheden al meerdere tests gedaan. Fledlight bleek over de volle breedte aan onze strengte technische en kwaliteitseisen te voldoen.'

De door VSE ontwikkelde duurzame Fledlight-armaturen zijn energiezuinig en milieuvriendelijk; de meeste componenten zijn recyclebaar omdat het gebruik van plastic tot een minimum is teruggebracht.

Duurzaam licht met lage exploitatiekosten
Fledlight is een initiatief van VSE. Door innovatieve, bewezen technieken slim te combineren, ontwikkelde het bedrijf als eerste een LED-armatuur dat daadwerkelijk goedkoper is. Een goed doordachte aansturing en warmtehuishouding resulteren in een opvallend lange levensduur.

Hierdoor garandeert Fledlight tien jaar lang duurzaam en natuurlijk licht met zeer lage exploitatiekosten. Het rendement van de investering kan oplopen tot maar liefst 50 procent. Dankzij de lange levensduur en het minimale onderhoud ligt de terugverdientijd in de meeste gevallen tussen de twee en drie jaar.

De investering in de duurzame LED-armaturen komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en Energie Investeringsaftrek (KIA). Het fiscaal voordeel kan oplopen tot 28 procent.

Meer weten?
Kijk dan op de website van Fledlight. of bereken met de besparingscalculator wat u kunt besparen.