Vleesverwerker kiest opnieuw voor Fledlight

Chemisch te reinigen, weinig onderhoud en een lange levensduur. Dat waren de belangrijkste redenen voor een Zuid-Hollandse vleesverwerker om opnieuw voor Fledlight te kiezen.

Voor de derde keer op rij worden er LED-armaturen van Fledlight in een productiehal van de vleesverwerker geplaatst. 'Dit keer gaan we een snijlijn verlichten met 3000K warmwit', zegt Fledlight-salesmanager Jan van der Zanden.

Het bedrijf koos bewust opnieuw voor de Fledlight-armaturen, stelt hij. 'Behalve dat ze bestand zijn tegen het dagelijkse chemisch reinigen, is er weinig onderhoud nodig en gaan de armaturen lang mee.'

Dat heeft volgens Van der Zanden een belangrijk voordeel: 'Armaturen hoeven niet meer te worden gewisseld. In een omgeving waar 24/7 wordt gewerkt is er daardoor nauwelijks stilstand van de productie.'

Als pluspunt noemt hij verder ook dat de armaturen zeer plat (één centimer dik) zijn waardoor er weinig ruimte nodig is om ze te kunnen plaatsen. 'Bovendien zijn er weinig hoeken en ruimtes waar zich vuil kan ophopen. Daarmee voldoen de Fledlight-armaturen aan de richtlijnen voor hygiënisch ontwerpen. Ook dat was voor de vleesverwerker een belangrijke reden weer een productiehal met Fledlight te verlichten.'

Duurzaam licht met lage exploitatiekosten
Fledlight is een initiatief van VSE. Door innovatieve, bewezen technieken slim te combineren, ontwikkelde het bedrijf als eerste een LED-armatuur dat daadwerkelijk goedkoper is. Een goed doordachte aansturing en warmtehuishouding resulteren in een opvallend lange levensduur.

Hierdoor garandeert Fledlght tien jaar lang duurzaam en natuurlijk licht met zeer lage exploitatiekosten. Het rendement van de investering kan oplopen tot maar liefst 50 procent. Dankzij de lange levensduur en het minimale onderhoud ligt de terugverdientijd in de meeste gevallen tussen de twee en drie jaar.

De investering in de duurzame LED-armaturen komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringaftrek en Energie Investeringsaftrek (KIA). Het fiscaal voordeel kan oplopen tot 28 procent.

Meer weten?
Kijk dan op de website van Fledlight. of bereken met de besparingscalculator wat u kunt besparen.