Voor u gelezen: monitoren productielijnen en robothand (deel 2)

De robots in het nieuwe distributiecentrum van Amazon, de Hannover Messe, een robot die voor je kijkt en de machinebouwer FTNON die een belang nemet in het Delftse Lacquey. Dat zijn deze week de onderwerpen die het VSE-blog heeft geselecteerd voor de rubriek 'Voor u gelezen.'

Samenwerking mens en robot
Gigantische robots die pallets tillen en vervoeren weten moeiteloos hun weg te vinden. Het is kenmerkend voor het nieuwe distributiecentrum van Amazon dat sinds kort open is voor het publiek. De samenwerking tussen mens en robot is opvallend. De geautomatische werknemer leidt niet tot krimp, maar zelf tot aanname van 2.500 personeelsleden, bericht Logistiekprofs.

Lees hier het hele verhaal.

Online monitoren productielijnen
Er hoeft geen momentopname te worden gemaakt. Dat is het voordeel van online monitoring van productielijnen, zegt  Christian H. Kienzle, CEO van de Duitse vereniging van machinebouwers VDMA, in aanloop naar de Hannover Messe. 'Veranderingen continu en over lange periodes vastgelegd worden.' Ook dit jaar staat de beurs weer in het teken van Industry 4.0, bericht Engineeringnet.

Lees hier het hele verhaal.

Kijken door ogen robot
De wereld bekijken door de ogen van een op afstand bestuurbare robot die is gekoppeld aan een Oculus Rift-bril. Dat is de vinding van Jonas Lauener die net is afgestudeerd aan de Zwitserse Hogeschool voor Techniek. Hij gaf de robot daarvoor een camera die automatisch mee beweegt met het hoofd van de drager van de bril, bericht Freshgadgets.

Lees hier het hele verhaal.

Belang in robotmaker
FTNON, dat machines bouwt voor de verwerking van groente en fruit ,neemt een belang van 51 procent in Lacquey. Het Delftse bedrijf werkt al vijf jaar aan een robothand die groente en fruit kan oppakken en wegleggen. Zo wil de startup laaggeschoolde arbeiders vervangen en de voedselindustrie automatiseren, bericht Z24.

Lees hier het hele verhaal.

In de rubriek 'Voor u gelezen' selecteert Rob Brager van VSE artikelen uit de (vak)media over onder meer industriele automatisering, robotica, motion control, hygienisch ontwerpen, smart industry, duurzaamheid en 3D-printing en andere techonderwerpen. Hebt u suggesties? Mail dan naar: verkoop@vse.nl

Een week 'Voor u gelezen' gemist? Kijk dan hier voor de eerdere posts.