Flowpackers Holiday Ice

Wat heeft VSE gedaan om dat te realiseren?
We hebben de mechanische aandrijving vervangen door een complete servo-aandrijving. Vijf motoren die - ieder volgens een eigen profiel - de bewegingen sturen. Veel nauwkeuriger en veel eenvoudiger om te stellen. De besturing hebben we met Simotion D425-besturing gebouwd met motoren uit de 1FK 7 serie en een Sinamics S120-aandrijfsysteem.
Met de oude aandrijving had de klant ieder jaar drie weken stilstand voor het onderhoud en ook omsteltijden waren lang. Van enkele uren omsteltijd is het nu een kwestie van een simpele druk op de knop.

Na een succesvolle eerste ombouw hebben we het jaar erop de overige drie mechanische flowpackers omgebouwd. De klant had ook al een flowpacker met Lenze en één met Allen Bradley, daarmee was het hen nog niet gelukt om een stabiele productie met voldoende output te krijgen maar ook die hebben we voor hen naar volle tevredenheid aangepast.
Bart Hakbijl van Holiday Ice: “Het is plezierig als je iemand aanbevolen krijgt. Als je er dan vervolgens ook nog een klik mee hebt, is de volgende stap gezet, maar het moet natuurlijk ook waargemaakt worden. En dat heeft VSE gedaan.”

Lees ook: Common sense