Opbouw grondverzetmachine aansturen

ETEC is actief in het grondverzet. “Met VSE werkten we aan een machine voor het fabriceren van heipalen. Een buis met bodem wordt in de grond geslagen, daarin wordt beton gestort, de buis wordt er weer uitgehaald en voilà.” Maar zo simpel is het natuurlijk niet. De basismachine was dan wel beschikbaar en de aansturing daarvan ook, maar de opbouw, makelaar en besturing moest worden geëngineerd.

“We gingen dus op zoek naar een bedrijf dat ons daarbij kon helpen. Door allerlei oorzaken werden de voorwaarden bijgesteld en moesten we steeds weer zaken aanpassen. Toen hebben we echt wel gemerkt dat VSE met een ervaren partij is, want dat lukt je niet zomaar als je niet heel goed weet wat je aan het doen bent.”

Havenaar ontwierp zelf het hydraulische systeem - geheel met Bosch Rexroth-componenten - en maakte een opzet voor het elektrische deel. VSE kende die componenten, waaronder de RC4-besturingen die ETEC toepaste, en werkte dat elektrische deel vervolgens uit. “En het werkt ook nog!” voegt hij er gekscherend aan toe. “Ze hebben de engineering en installatie van het besturingspaneel gedaan en advies gegeven over extra veiligheidsmaatregelen.”

 

Eén keer per maand een kijkje in de keuken van VSE?
Schrijf je in en ontvang ook onze populaire nieuwsbrief!

You have successfully subscribed to our mail list.

Teveel inschrijfpogingen voor dit e-mailadres.