• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

Ecolab

Manufacturing Industry

20 Nov 2018
Onze opdracht: Na een brand ondersteuning bieden bij het herstel van productielijn voor industriële wasmiddelen

Onze technische uitdaging was:

  • Twee man van VSE moesten, zonder te zijn ingewerkt, volledig zelfstandig aan de slag.

Wat heeft VSE gedaan omdat te realiseren?

De consumenten worden overspoeld met vloeibare wasmiddelen, hoe werkt dat voor de professionele branche? “De industrie staat er langzaam meer open voor. Maar de doseerinstallaties zijn een belangrijk onderdeel van het werkproces. Zijn die bijvoorbeeld aan vervanging toe, dan zie je dat organisaties nadenken over vloeibaar. Onze productie gaat ook daarom steeds meer naar bepaalde niches. Zo maken we sinds kort ook speciale vloeistoffen waar poeders in gedoseerd worden, emulsies genaamd. Daar is een stijgende vraag naar in de markt en de fabriek die dit binnen de groep levert, kon de vraag niet meer aan. Voor de leverbetrouwbaarheid is het ook belangrijk dat er een tweede fabriek is die dit product kan maken. Daarom hebben wij een nieuwe productielijn hiervoor op kunnen zetten. Er was hier nog ruimte om iets bij te bouwen,” lacht hij.

De Ervaring:

“We hadden direct een goede klik met de VSE-medewerkers en die hebben we nog steeds. Stuk voor stuk hebben ze verstand van zaken én ze zijn prettig in de omgang. Het is net of ze bij ons team horen. We hoefden ze niet op weg te helpen en met alle merken componenten waar we hier mee werken, konden ze heel goed uit de voeten.” Hij noemt onder andere de safety plc’s van Siemens, maar VSE-medewerkers kunnen met componenten van allerlei leveranciers, zo blijkt.

“Wat ik ook wel mooi vind is dat de mensen van VSE je ook aan het denken zetten en niet alles voor zoete koek slikken. VSE heeft met ons mee geschakeld en gaat nu met ons mee doorschakelen. De herstelwerkzaamheden zijn bijna klaar, dan starten de vervangingswerkzaamheden. Eerst wordt alles werktuigbouwkundig opgebouwd en daarna zorgt VSE voor de nieuwe besturingen. Daar zijn we voorlopig nog wel even zoet mee.”

Projecten

Succes Verhalen

 Industriële robot

Machinebouwers

Industriële robot

 OMVE

Foodindustrie Machinebouwers

OMVE

 Holiday Ice

Foodindustrie Machinebouwers

Holiday Ice