• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

Holiday Ice

Food

20 Nov 2018
Onze opdracht: We werden bij deze klant aanbevolen door een relatie. De opdracht was het ombouwen van een flowpacker van een mechanische naar een servo-aandrijving.

Onze technische uitdaging was:

  • Een flowpacker zo ombouwen dat de korte omsteltijden mogelijk werden en de enorme onderhoudsklus die de klant er ieder jaar weer aan had, sterk werd gereduceerd. De flowpacker was volledig mechanisch aangedreven, met behulp van één grote motor die met koppelingen, overbrengingen, riemen en kettingen alle bewegingen aanstuurde.

Wat heeft VSE gedaan omdat te realiseren?

We hebben de mechanische aandrijving vervangen door een complete servo-aandrijving. Vijf motoren die – ieder volgens een eigen profiel – de bewegingen sturen. Veel nauwkeuriger en veel eenvoudiger om te stellen. De besturing hebben we met Simotion D425-besturing gebouwd met motoren uit de 1FK 7 serie en een Sinamics S120-aandrijfsysteem. Met de oude aandrijving had de klant ieder jaar drie weken stilstand voor het onderhoud en ook omsteltijden waren lang. Van enkele uren omsteltijd is het nu een kwestie van een simpele druk op de knop.

Na een succesvolle eerste ombouw hebben we het jaar erop de overige drie mechanische flowpackers omgebouwd. De klant had ook al een flowpacker met Lenze en één met Allen Bradley, daarmee was het hen nog niet gelukt om een stabiele productie met voldoende output te krijgen maar ook die hebben we voor hen naar volle tevredenheid aangepast.

De Ervaring:

 “Het is plezierig als je iemand aanbevolen krijgt. Als je er dan vervolgens ook nog een klik mee hebt, is de volgende stap gezet, maar het moet natuurlijk ook waargemaakt worden. En dat heeft VSE gedaan.”

Bart Hakbijl

Projecten

Succes Verhalen

 OMVE

Foodindustrie Machinebouwers

OMVE

 Holiday Ice

Foodindustrie Machinebouwers

Holiday Ice