Project Details

Andritz

Besturing complete productielijnen

Industrial automation

Machinebouwers

xxxx

www.andritz.com

Andritz

Complete besturing productielijnen

De in Nederland gevestigde divisie Seperation van Andritz is gespecialiseerd in droogtechnologieën. Tot de portfolio behoren onder meer walsdrogers, peddeldrogers, decanters en filterdrogers. Machines klantspecifiek produceren, maar ook het bouwen van complete machinelijnen die het hele proces beslaan; van binnenkomst grondstoffen, productie tot en met het verpakken, dat is wat Andritz doetAndritz produceert in series vanaf nul; van ontwerp en engineering tot productie en in gebruik stellen. Elke machine of lijn is uniek.  

Onze Uitdaging:

Om flexibel op de marktvraag te kunnen inspelen, wil Andritz machines en lijnen ontwikkelen die alles aankunnen en snel kunnen worden aangepast. 
Als vaste partner in de industriële automatisering wordt VSE gevraagd om voor een grote variatie aan machines en productielijnen de complete besturing te ontwerpen, inclusief het op locatie in gebruikstellen, waarbij klantgericht meegedacht wordt over praktische oplossingen.  

De Oplossing:

VSE ontwerpt de complete besturingen van machines en complete productielijnen.
Door gericht mee te denken kan er bovendien in elke fase van de productie gezocht worden naar een geschikte oplossing; of het nu een technische vraag is of een specifieke wens van een klant. 

Adritz walsdroger

Hoe we dit deden:

Andritz en VSE zijn al jarenlang partners. Op basis van die ervaring en de kennis die daarmee is opgebouwd wordt voor elk project een specifieke machine of productielijn gebouwd. De wens van de eindafnemer staat daarbij centraal met flexibel daarop inspelen als een belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking. Voor VSE is dat dagelijks werk; een tweede natuur. Dit zijn precies de opdrachten waar zij als industrial automation & motion specialist goed in zijn.

Missie geslaagd

Het Resultaat

Door het werk van VSE is het nu mogelijk om een machine makkelijk te configureren, parameters zoals de snelheid van het roerwerk en de pomp kunnen snel worden aangepast. Zo kan ook een bibliotheek met recepten eenvoudig worden gewijzigd. 

Door een lijn te leveren met uiteenlopende mogelijkheden kunnen er veel verschillende producten mee worden geproduceerd, inclusief het handmatig toevoegen van ingrediënten, zoals fruitpuree. Daardoor kan op elk moment de receptuur worden aangepast en kan er een product worden gemaakt dat voldoet aan de vraag van dat moment. Flexibeler kan het niet. 
‘De meerwaarde van VSE zit ‘m in het flexibel kunnen reageren op elke vraag; over de volle breedte van industriële automatisering. VSE heeft aan één woord genoeg, denkt continu mee en er zijn altijd engineers voor handen om een klus te klaren. Voor ons is dat belangrijk om snel op een klantvraag te kunnen reageren.’ (Procurement manager Remko de Vries). 
Hiermee heeft VSE wederom bewezen een betrouwbare samenwerkingspartner te zijn. 

Meer weten?

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

“De meerwaarde van VSE zit 'm in het flexibel kunnen reageren op elke vraag."
Adritz walsdroger
Projecten

Succes Verhalen

 Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

Infra Infrastructurele werken Machinebouwers Machinebouwers Siemens

Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

 Nieuwe aandrijving en besturing voor Papendrechtsebrug

Infrastructurele werken Projecten

Nieuwe aandrijving en besturing voor Papendrechtsebrug

 Wantijbrug krijgt 3B opbouw

Infrastructurele werken Projecten Siemens

Wantijbrug krijgt 3B opbouw