• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

ELM / ETEC

Infra

20 Nov 2018
Onze opdracht:het uitwerken van het elektrische deel van een machine voor het fabriceren van heipalen.

Onze technische uitdaging was:

  • Samenwerken met een hydraulisch systeem, volledig opgebouwd uit componenten van Bosch-Rexroth.

Wat heeft VSE gedaan omdat te realiseren?

ETEC is actief in het grondverzet. “Met VSE werkten we aan een machine voor het fabriceren van heipalen. Een buis met bodem wordt in de grond geslagen, daarin wordt beton gestort, de buis wordt er weer uitgehaald en voilà.” Maar zo simpel is het natuurlijk niet. De basismachine was dan wel beschikbaar en de aansturing daarvan ook, maar de opbouw, makelaar en besturing moest worden geëngineerd.

De Ervaring:

“We gingen dus op zoek naar een bedrijf dat ons daarbij kon helpen. Door allerlei oorzaken werden de voorwaarden bijgesteld en moesten we steeds weer zaken aanpassen. Toen hebben we echt wel gemerkt dat VSE met een ervaren partij is, want dat lukt je niet zomaar als je niet heel goed weet wat je aan het doen bent.”

Havenaar ontwierp zelf het hydraulische systeem – geheel met Bosch Rexroth-componenten – en maakte een opzet voor het elektrische deel. VSE kende die componenten, waaronder de RC4-besturingen die ETEC toepaste, en werkte dat elektrische deel vervolgens uit. “En het werkt ook nog!” voegt hij er gekscherend aan toe. “Ze hebben de engineering en installatie van het besturingspaneel gedaan en advies gegeven over extra veiligheidsmaatregelen.”

Projecten

Succes Verhalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten

MARIN - revisie sleepwagen

 Ecolab - herstel productielijn

Machinebouwers Projecten

Ecolab - herstel productielijn

 BELO groep - beveiligen werkkuilen trams

Infra Rail Machinebouwers

BELO groep - beveiligen werkkuilen trams