• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

MARIN

Industriële Automatisering
20 Nov 2018
Een project waar we al een tijdje enthousiast geroezemoes over horen binnen VSE wordt uitgevoerd bij J&V Techniek in Nieuw-Lekkerland. Of, beter gezegd, in opdracht van. Want de locatie van het project zelf ligt een klein stukje verderop in Nieuw-Lekkerland, bij een vestiging van MBI waar bestrating wordt geproduceerd. En nu een wel heel uniek soort bestrating: GeoCeramica.

Onze uitdagingen waren:

  • De sleepwagen met een gewicht van 35 ton binnen 10 seconden op de maximale snelheid brengen van negen meter per seconde en daarna gecontroleerd tot stilstand brengen.

De Samenwerking:

In samenwerking met Siemens is een mechatronsiche analyse uitgevoerd waarna werd gekozen voor een SINAMICS S120-aandrijving en een SIMOTION D-besturing. Tegelijk is door de manier van afremmen aan te passen de effectieve meetafstand met 30 meter vergroot. Hierdoor remt de sleepwagen pas op het eind van het bassin beheerst af met als resultaat een grotere efficiëntie en hogere nauwkeurigheid.

De Ervaring:

“Het werk is precies in die tijd gedaan; de flexibiliteit van VSE was daarbij opvallend. Ook dachten de technici tijdens het hele traject voortdurend mee. Dat vind je niet bij elk technisch bedrijf.” 

projectmanager Ko de Wolff.

Projecten

Succes Verhalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten

MARIN - revisie sleepwagen

 Besturing windmolen bettink

Ingenieursbureaus

Besturing windmolen bettink