• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

Tony’s

Food

20 Nov 2018
Onze opdracht: Het maken van een verbinding tussen een order-engine (‘bestel-machine’) en een chocoladefabriek

Onze Uitgangspunten waren:

  • Via een orderinputsysteem gaat de bestelling de fabriek in
  • Machine moet passen in een monumentaal pand.
  • Een klant komt in de winkel, heeft drie verschillende smaken chocolade en 20 soorten ‘inclusies’, of vulling om uit te kiezen.
  • Gepersonaliseerde reep

De Uitdaging:

De uitdaging was vooral gelegen in het feit dat er een natuurproduct verwerkt wordt waarvan die verwerking ongelofelijk nauw luistert. Het tempereerproces van chocolade bezorgt zelfs de beste chocolatiers nog wel eens hoofdbrekens, de temperatuur, de tijd, het afkoelproces: alles moet heel precies verlopen. En als je zo’n fabriek met een nieuw procedé in een beperkte ruimte wilt inrichten, moet je over flink wat punten heel goed nadenken.

  • De verschillende partijen moesten goed met elkaar samenwerken.
  • Door die orderengine, die rechtstreeks vanuit de winkel naar de fabriek loopt, wordt normale orderafwikkeling supercomplex.
  • Tijdens de bouw van de machine moeten we ook ‘gewoon’ produceren.
  • Het combineren van de juiste wikkel met de juiste reep

De Ervaring:

“De verschillende partijen moesten goed met elkaar samenwerken. VSE werd ons aangeraden door een van de betrokken partijen. Zij hebben de verbinding gemaakt tussen de orderengine en de fabriek. Door die orderengine, die rechtstreeks vanuit de winkel naar de fabriek loopt, wordt normale orderafwikkeling ineens supercomplex. De logica van queuing bij grote aantallen – in welke volgorde moeten de repen worden geproduceerd, zijn alle batches optimaal gevuld, opdrachten vanuit de webshop – waar ook een bestelmogelijkheid komt – en het combineren van de juiste wikkel met de juiste reep, allemaal onderwerpen die flink wat denkwerk vragen. VSE programmeerde de interactie van de HMI’s met scanners en zorgde ervoor dat de juiste commando’s op de juiste momenten naar de juiste doseerunits worden gestuurd.” De repen worden gevolgd met behulp van RFID en nummering in de mal.

Bij de uitvoering van het project werden diverse partijen betrokken, vertelt Rick. “De kick-off bij het begin van de realisatie deden we met alle partijen aan tafel. Dat herinner ik me als een megagrote vergadering, hier boven in een zaal. Bedoeld als kennismaking en om de lijnen goed uit te zetten. Wie doet wat wanneer en waarom. En daarna startten de werkzaamheden. Vermogen erbij, koeling installeren, persluchtvoorzieningen aanleggen, passen en meten om de verschillende onderdelen naar binnen én op hun plaats te krijgen, muurtje aanpassen.” We bekijken de fabriek en zien het passen en meten en de creativiteit van de oplossingen met eigen ogen.
Projecten

Succes Verhalen

 OMVE

Foodindustrie Machinebouwers

OMVE

 Holiday Ice

Foodindustrie Machinebouwers

Holiday Ice