Elektrificatie:

Volledig elektrische bouwmachines

Loop je aanbestedingen mis door strenge milieuregels? Wordt je werkgebied beperkt door zero emissie zones? Of wil je simpelweg je bouwproces efficiënter, groener en slimmer maken? Elektrificatie van zware bouwmachines biedt het antwoord!

Van diesel naar accu

Het elektrificeren van zware bouwmachines, zoals hijskranen, betonmixers, graafmachines of sloopkranen, zorgt voor een significante CO2-reductie en helpt bij het elimineren van fijnstof en andere schadelijke stoffen. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen uit het klimaatverdrag van Parijs en voldoe je aan de strenge wet- en regelgeving van de Nederlandse overheid. Voor bouwbedrijven biedt elektrificatie bovendien extra kansen bij aanbestedingen met zeer strenge emissievoorwaarden.

Gratis en vrijblijvende inventarisatie?

Benieuwd naar de kansen van elektrificatie? Vul onderstaand formulier in en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op om een gratis en vrijblijvende inventarisatie in te plannen.

  Naamloos-2

  Volledig elektrische machines

  Een accu is een stuk schoner dan een dieseltank. Dat is duidelijk, maar er zijn nog meer redenen om over te stappen op elektrische machines. Een elektromotor is over het algemeen een stuk efficiënter en de onderhoudskosten zijn vaak lager. Daarbij krijg je dankzij de continue verzameling van data veel meer inzicht in het bouwproces. Dit biedt mogelijkheden om het proces verder te automatiseren en/of te optimaliseren. Bovendien is een elektrische motor een stuk stiller waardoor er minder geluidsoverlast is.

  De voordelen van Elektrificatie:

  VSE, innovator in elektrificatie van extreem zware machines

  Elektrische machines zijn de toekomst. Daar zijn wij voor de volle 100% van overtuigd. Als specialist op het gebied van Industrial Automation & Motion vervult VSE een belangrijke rol in de elektrificatie van de bouw- en productiesector. We hebben een bewezen track record in het automatiseren van zware bouwmachines, zoals graafmachines van 25 ton, mobiele hijskranen van 50 meter en mobiele aggregaten van 250 kwh. Daarnaast bijten we ons graag vast in complexe projecten, zoals het energieneutraal maken van de Ramspolbrug en het ontwikkelen van intelligente besturing van windmolens.

  Waarom samenwerken met VSE?

  Klanten

  Onze opdrachtgevers uit de bouwindustrie:

  Elektrificeren van machines onmogelijk?

  Wil je graag aan de slag met elektrificatie, maar denk je dat dit onmogelijk is bij bepaalde machines? Wij gaan de uitdaging graag aan!

  Heb je zo’n uitdaging voor ons of wil je snel starten met de ombouw van jouw machines? Vul dan onderstaand formulier in en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op om een gratis en vrijblijvende inventarisatie van jouw materieel in te plannen. Zo kom je er direct achter welke winst er te behalen valt met het elektrificeren van jouw bouwmachines. Je kunt ons ook altijd telefonisch bereiken via 0182-387166.