Motion Control:

Ultranauwkeurig verplaatsen, bewegen of positioneren

Bij veel automatiseringsoplossingen zijn nauwkeurige en gecontroleerde bewegingen allesbepalend. Met een goede implementatie van Motion Control maak je een grote impact op de effectiviteit en efficiency van een installatie. Er zijn echter nog veel meer toepassingen voor Motion Control, zoals het gecontroleerd openen en sluiten van een brug. Als gecertificeerd expert in Motion Control kennen wij het brede pallet aan mogelijkheden en adviseren wij je er graag over.

Motion is our drive

Wij hebben ook een oplossing voor úw vraagstuk!

  De kracht van een servomotor

  Zeg je Motion Control, dan zeg je servomotoren. Een servomotor is de drijvende kracht achter de uiterst nauwkeurige bewegingen en verplaatsingen van een motion-oplossing. Het toevoegen van een aantal servomotoren in combinatie met specifieke software kan de productiecapaciteit van een productielijn verdubbelen of zorgt door de lage omsteltijden voor een enorme boost in de flexibiliteit. Daarbij is een servomotor ook een groene keuze dankzij het minimale energieverbruik. Kortom, servomotoren zijn onmisbaar binnen automatisering en specifiek Motion Control.

  High-End Motion oplossingen

  Onze motion-oplossingen worden geleverd inclusief PLC’s, Motion-controllers en speciaal op maat gemaakte besturingssoftware. Hiervoor werken wij veelal samen met A-merken, zoals Siemens, Omron, Rockwell en Lenze. Werk je momenteel met een platform van een ander merk? Geen probleem, want onze oplossingen kunnen aan alle bestaande systemen worden gekoppeld. Zo profiteer je van een slimme, maar ook kostenefficiënte en rendabele Motion Control oplossing.

  Op de afbeelding bovenaan deze pagina ziet u een Multi-Carrier-System van Siemens en Festo.

  De voordelen van Motion Control:

  VSE, gecertificeerd Motion Control expert

  Als eerste én enige gecertificeerde Siemens Motion Control Specialist in Nederland, kunnen we ons met recht een expert noemen op het gebied van Motion Control. Onze hoogwaardige motion-oplossingen vind je terug in verschillende uiteenlopende sectoren; van de voedingsmiddelenindustrie tot de bouw. In ons team zijn meer dan 30 Engineers elke dag bezig met motion-projecten. En zijn ze niet bezig met een project, dan volgen ze een training bij een van onze partners, zodat ze altijd up-to-date kennis hebben van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Hierdoor hebben we voor de meest uitdagende projecten altijd een efficiënte oplossing en kunnen we aan onze bestaande klanten de beste service bieden.

  Waarom samenwerken met VSE?

  Motion is our drive!

  Wil je jouw proces naar een hoger niveau tillen? Of ben je benieuwd of we jouw productieproces nóg efficiënter kunnen maken? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel +31 182-387166. Onze motion-specialisten laten je graag zien hoe een slim toegepaste beweging het verschil maakt.