• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
VSE Industrial Automation en Routeco Netherlands:

Een sterk partnership

Duurzaamheid in Motion

VSE Industrial Automation heeft een stevig track record als system integrator voor de industrie en infrastructuur. Onze specialismen zijn industriële automatisering, high-end engineering en motion control. Wij automatiseren machines, productielijnen en zelfs hele fabrieken. Wij ontwikkelen besturingssoftware, mechatronische oplossingen en integreren automatiseringssystemen. Met een team van 45 professionals hebben wij alle disciplines in huis om voor onze klanten innovatieve en hoogwaardige oplossingen te realiseren die bijdragen aan een duurzame samenleving. Met behulp van moderne technologie helpen wij bedrijven hun CO2-footprint te verkleinen en efficiënt om te gaan met energie. Duurzaamheid zit diep verankerd in ons DNA. Niet alleen omdat de wet- en regelgeving het verplicht, maar ook omdat we samen met klanten een positieve bijdrage willen leveren aan het milieu en de maatschappij. Bovendien kan verduurzaming economische voordelen opleveren. Wij hebben onder meer ervaring met de elektrificatie van fossiele machines, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame energieopwekking, uitbreiden van energieopslag en energiebesparende technieken. Hierbij verzorgen wij het gehele traject van advies tot en met ontwerp, implementatie, inbedrijfstelling en service. Onder het motto ‘practice what you preach’ openden wij in 2020 onze volledig energieneutrale nieuwbouw in Schoonhoven. Ons dak ligt vol met zonnepanelen en voor het verwarmen en koelen gebruiken wij aardwarmte. We hebben ons energie- en klimaatsysteem zelf ontworpen. Kom gerust eens kijken om inspiratie op te doen.

Waarom wij met partners werken

Als specialist in industriële automatisering en motion control werken wij samen met gerenommeerde technologieleveranciers. Met het oog op kwaliteit kiezen wij alleen voor A-merken. 

Onze leveranciers hebben een compleet portfolio dat voldoet aan de hoogste vereisten. Hun componenten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Met behulp van de tools die zij aanbieden, kunnen wij zeer efficiënt engineeren en gebruiksvriendelijke systemen ontwikkelen voor onze klanten. 

Dankzij de partnerschappen zijn wij in staat om de meest geavanceerde technologie van onze leveranciers toe te passen. 

Wij worden regelmatig geïnformeerd en getraind zodat onze kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Bovendien zijn de communicatielijnen met onze partners kort, we delen kennis met elkaar en werken regelmatig samen bij uitdagende projecten, ontwikkeling en nieuwe vraagstukken. 

Hierdoor hebben wij een voorrangspositie ten opzichte van de concurrentie.

Waarom wij met Routeco Netherlands werken

Routeco Netherlands is exclusief value added distributiepartner van Rockwell Automation in Nederland. Geen technische groothandel, maar een competente en betrouwbare technologiepartner die de lokale markt uitstekend kent. De technologie van Rockwell Automation voor industriële automatisering en motion control wordt toegepast in diverse markten, waaronder machinebouw, Food & Beverage en de maritieme sector. Zowel Routeco Netherlands als VSE Industrial Automation zijn in deze markten sterk vertegenwoordigd. Door het bundelen van onze krachten, kennis en ervaring kunnen wij elkaar én onze klanten versterken. De meerwaarde die onze multidisciplinaire engineersteams kunnen bieden, gaat niet alleen over de prijs-as. We kijken altijd naar het totaalplaatje en de meest optimale oplossing. Zo tillen wij samen met OEM’ers machines en besturingspanelen naar het hoogste technische en commerciële niveau op basis van het brede en complete portfolio van Rockwell Automation.

Wij helpen machinebouwers innoveren!

Als machinebouwer wil je de productiviteit en duurzaamheid van je machines verhogen en de Total Cost of Ownership verlagen. Met ons diepgaand marktinzicht en onze uitstekende kennis van het portfolio van Rockwell Automation helpen we je hierbij. We ondersteunen je met technisch advies, trainingen en natuurlijk de engineering en implementatie van hoogwaardige Rockwell Automation-oplossingen. Hierdoor kun je het productievolume van je machines maximaliseren en winstgevende, innovatieve service- en onderhoudsdiensten aanbieden. Wil jij je ambities waarmaken, de binding met je klanten versterken en je concurrentiepositie verstevigen? Neem contact op om met ons een doorstart te maken richting de toekomst!

Volledig en hoogkwalitatief portfolio

Van I/O tot schakelmateriaal, frequentieregelaars, servo-oplossingen en digital twin software. Als ’s werelds grootste aanbieder van technologie voor industriële automatisering en motion control staat Rockwell Automation bekend om zijn volledige portfolio. Daarnaast biedt Routeco Netherlands hoogwaardige producten en oplossingen van andere gerenommeerde fabrikanten die naadloos aansluiten op de technologie van Rockwell Automation. Van lege besturingskasten tot en met remote access-oplossingen. Hierdoor kunnen we projecten voor klanten van a tot z invullen en zowel op kennis- als op productgebied de beste oplossingen realiseren. Pure meerwaarde in de vorm van een goed doordachte totaaloplossing! Vanzelfsprekend houden onze techneuten hun kennis van wet- en regelgeving, marktontwikkelingen en technologische innovatie continu up-to-date.

Strategisch partner voor Smart Machines

Digitalisering van processen en productielijnen maakt industriële bedrijven slagvaardiger. Het leidt tot minder downtime, een hoge en constante productiekwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie. Als machinebouwer heb je er alle baat bij om je machines krachtiger en intelligenter te maken. De technologie is beschikbaar, maar hoe pak je het aan in de praktijk? VSE Industrial Automation en Routeco Netherlands zijn jouw strategische partner voor je digitale reis. Wij brengen je digitaliseringsbehoeften in kaart en helpen deze in te vullen met de juiste technologie. Jouw voordeel? Nóg beter presterende machines die door jou slim en winstgevend kunnen worden geserviced en onderhouden. Nóg tevredenere klanten, die hierdoor meer rendement uit hun machines halen.

… waar ter wereld jouw klanten ook zitten!

Van Europa tot Amerika, Canada en Azië. Rockwell Automation kom je overal tegen. Als ’s werelds grootste fabrikant van technologie voor industriële automatisering is Rockwell Automation sterk vertegenwoordigd bij de zogenoemde ‘blue chips’, grote internationale ondernemingen met een ijzersterke reputatie op de financiële markt. Denk aan Coca Cola, IBM en andere magnaten. Wij kennen de specifieke richtlijnen en wet- en regelgeving waaraan hun productielocaties moeten voldoen, waar ter wereld deze ook gevestigd zijn.

UL-gecertificeerd

Van het CE-keurmerk voor de Europese markt tot de UL-certificering voor de Verenigde Staten: voor ons geen enkel probleem!

Ga met ons de uitdaging aan

Ben jij machinebouwer? Wij kennen jouw uitdagingen op zowel commercieel als technisch vlak. We weten wat jij nodig hebt om op alle vlakken snel te veranderen en verbeteren. We verhogen je business efficiëntie met baanbrekende techniek die je veel tijd bespaart, jouw machines beter laat presteren en daarmee tot meerwaarde voor je klanten leidt. Namelijk een optimale return on investment met minimale verstoringen. Neem contact met ons op om te ervaren hoe wij ook jou kunnen helpen.

“Als Routeco werken we met het A-fabricaat van de wereldmarktleider: Rockwell Automation. Met onze klanten zoeken wij naar de beste technische oplossing voor hun vraagstuk, waarmee zij hun concurrentie- en innovatie-positie in de markt versterken. Met VSE als partner hebben wij een system integrator aan onze zijde die net als wij voorop loopt in de markt. Door de krachten te bundelen, kunnen wij onze waarden onderstrepen en versterken.” 

Erwin Koek, sales engineer bij Routeco Netherlands B.V. 

“Via het partnership met Routeco Netherlands kunnen wij eindklanten volledig ontzorgen en van de beste technische oplossingen voorzien waardoor zij op hun beurt meerwaarde kunnen creëren voor hun eigen klanten.” 

Radboud van Dusseldorp, Commercieel Technisch Manager bij VSE Industrial Automation

Succesverhalen

Projecten met Routeco Netherlands