• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
VSE Industrial Automation en Consmema:

Een sterk partnership

Totaalontzorger voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten

Als onderzoeksinstituut voor hydrodynamica en maritieme technologie beschik je over diverse onderzoeksfaciliteiten om modeltesten, simulaties, metingen en trainingen uit te voeren. Van binnenvaart-, diepwater-, vacuüm- en hogesnelheidstanks tot offshore-, zeegangs- en manoeuvreerbassins en wellicht een cavitatietunnel. Heb je nieuwbouw- of ombouwplannen op dit gebied? Bij VSE Industrial Automation en Consmema ben je aan het juiste adres. Samen realiseren wij de juiste oplossing voor jullie specifieke uitdaging zodat jullie het beste rendement kunnen behalen en klanten nu en in de toekomst optimaal kunnen bedienen.

Bewezen kwaliteit en innovatie

Van de mechanica tot de automatisering. Als totaalpartner ondersteunen wij overal ter wereld maritieme en scheepsbouwkundige onderzoeksinstellingen bij hun onderzoeksprojecten. Voor diverse klanten hebben wij state-of-the-art hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten geleverd. Onze jarenlange ervaring maakt ons tot een betrouwbare partner op dit gebied.

Vakmanschap, perfect geïntegreerd!

Onder meer een feilloos werkende sleepwagen bestaat uit een gedegen mechanische constructie in combinatie met een nauwkeurige, up-to-date besturing. In beide disciplines zijn wij dé expert van Nederland. Mechanische engineering, constructie en assemblage van oplossingen in (roestvast) staal en aluminium zijn de expertise van Consmema. VSE Industrial Automation verzorgt de engineering en implementatie van high-end besturings- en motion control-oplossingen. Samen leveren wij maatwerk voor onder meer golf- en stromingsgoten, sleepwagens en tal van andere onderzoeks- en proeffaciliteiten. Waarbij we de mechanica en het besturingsgedeelte naadloos met elkaar integreren.

Van a tot z betrokken

Opdrachtgevers betrekken ons in een vroeg stadium bij hun projecten. Wij denken actief mee, schakelen snel en leveren onze projecten turnkey op. Door onze stevige relaties met gerenommeerde leveranciers borgen wij korte doorlooptijden in combinatie met de hoogste kwaliteit. Als partner voor onderhoud en service houden wij de onderzoeksfaciliteiten van onze klanten ook na de inbedrijfstelling in optima forma!

Tevreden opdrachtgevers

In binnen- en buitenland hebben wij diverse klanten tot volste tevredenheid geholpen met de nieuw- of ombouw van hun onderzoeksfaciliteiten. Zo schakelde MARIN ons in voor het retrofitten van meerdere sleepwagens. Ook bouwden wij voor MARIN een nieuwe aluminium sleepwagen voor het uitvoeren van geluidsmetingen en offshore proeven. Hij kan razendsnel accelereren, waarna hij op gecontroleerde wijze weer tot stilstand wordt gebracht. Momenteel zijn we betrokken bij de bouw van een nieuwe sleepwagen voor het Maritiem Onderzoekscentrum Oostende.

Consmema: specialist in complexe metaalwerken

Als onderdeel van The Machinery Group levert Consmema hoogwaardige producten en oplossingen in (roestvast) staal en aluminium. In 2025 vieren wij ons 100 jarig bestaan. Ons multidisciplinaire specialistenteam creëert slimme, solide antwoorden op de complexe vraagstukken van onze klanten. Wij bouwen onze mechanische constructies volledig in eigen huis en voeren bouwkundige aanpassingen door op locatie bij klanten. Als allround partner beheersen wij het gehele proces van engineering tot productie, montage, service en onderhoud. We staan bekend om onze pragmatische, klant- en oplossingsgerichte aanpak. Naast onderzoeksinstellingen bedienen wij opdrachtgevers uit de prefab betonindustrie, machine- en apparatenbouw en de on- en offshore-industrie. Onze dienstverlening bestaat uit de 3D-engineering en productie van complexe lasconstructies, plaatbewerking, constructiewerk en verspanende bewerkingen. Geen project is ons te klein of te groot!

VSE Industrial Automation: motion is our drive

Als industrieel automatiseerder en motion control specialist realiseren wij al bijna 50 jaar technische huzarenstukjes voor opdrachtgevers uit de industrie, de infrastructuur, de bouw- en onderzoekswereld. Onze besturingen voor installaties en machines zijn nauwkeurig, energie-efficiënt en uiterst betrouwbaar. Ook veiligheid en cybersecurity hebben onze volle aandacht. Daartoe werken wij uitsluitend met software van ’s werelds grootste en meest gerenommeerde technologieleveranciers. Voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten geven wij de voorkeur aan technologie van Siemens: SIMOTION D voor de besturing en SINAMICS S120 voor de aandrijving.

Partners in
duurzaamheid

Duurzaamheid is voor VSE Industrial Automation en Consmema een gedeelde drijfveer. Dit komt tot uiting in alle oplossingen die wij voor onze klanten realiseren. Consmema past uitsluitend staal toe van gerenommeerde staalproducenten en let ook bij de inkoop van andere componenten op het duurzame karakter ervan.

Ook het projectportfolio van VSE ademt één en al duurzaamheid uit. Wij hebben onder meer ervaring met de elektrificatie van fossiele machines, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame energieopwekking, uitbreidbare energieopslag en energiebesparende technologie waaronder servomotoren.

Onder het motto practice what you preach hebben wij beiden geïnvesteerd in duurzame infrastructuur. Consmema heeft in Hattemerbroek een energieneutrale productielocatie met onder meer warmtepompen en zonnepanelen. Ook het bedrijfspand van VSE Industrial Automation in Schoonhoven is volledig energieneutraal. Het dak ligt vol met zonnepanelen en voor het verwarmen en koelen wordt aardwarmte gebruikt.

Partners in
kwaliteit

Als samenwerkende partners gaan wij voor de hoogste kwaliteit. De specialisten van Consmema zijn meesters in het volgen van gedegen lasplannen. Onze lasnaden zijn ook over lange lengtes uiterst precies, met minimale toleranties. Wij zijn onder andere gecertificeerd conform ISO 3834-2, EN 1090-1 i.s.m. EN 1090-2 en EN1090-3. Onze lasmethoden en lassers zijn gekwalificeerd volgens EN-ISO 15614-1 en 2, EN-ISO 9606-1 en 2, ASME IX, AWS D1.1, D1.2 en D1.6.

Als specialist in high-end engineering en motion control stelt VSE de hoogste eisen aan de kwaliteit van haar medewerkers, dienstverlening en service. Wij beheersen onze specialismen en leveren verantwoord, kwalitatief vakmanschap af. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is gecertificeerd volgens ISO 9001. Verder zijn wij onder andere VCA**- en UL508A-gecertficieerd. Als eerste Motion Control Partner van Siemens in Nederland hebben wij diepgaande kennis van het Siemens-portfolio en worden wij door Siemens continu getraind.

Partners in
maatwerk

Waar je behoeften ook liggen, wij denken met je mee over een oplossing die exact aansluit bij jouw wensen. Zowel op kwalitatief als op financieel vlak. Ons motto: standaardisatie waar mogelijk, maatwerk waar nodig. Zo voorzien wij onze klanten al vele jaren op efficiënte wijze van state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten.

Bij VSE en Consmema gaat geen onderdeel de deur uit wat niet op voorhand uitvoerig is getest op kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Samen met logistieke ketenpartners zorgen wij voor een vlekkeloos transport van de installaties naar de klantlocatie. Met behulp van Digital Twins kunnen wij onze oplossingen virtueel testen en zo de inbedrijfstelling voor onze klanten tot een minimum reduceren. Pure tijdwinst!

“Sinds 1924 heeft CONSMEMA zich bewezen als een betrouwbare partner in complexe metaalwerken. Waar anderen stoppen, gaan wij verder en verwelkomen uw uitdaging met open armen. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van innovatieve oplossingen. Onze samenwerking met VSE, gecombineerd met jarenlange ervaring en expertise, stelt ons in staat om een complete service te bieden voor zowel mechanica als automatisering in nieuwbouwprojecten van hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten. We zijn klaar voor de toekomst, klaar om u van dienst te zijn. Wat mogen we voor u betekenen?” 

Wouter van Laar, sales manager Consmema

“Op basis van 50 jaar ervaring en expertise is VSE Industrial Automation voor veel organisaties in de industrie, onderzoekswereld, bouw en infrastructuur dé technische, gecertificeerde partner voor het ontwerp en de installatie van high-end besturingen, Motion Control en industriële automatiseringsoplossingen. Met een partner als Consmema kunnen wij totaaloplossingen realiseren voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten. Onze technische experts voelen en vullen elkaar perfect aan, wat resulteert in de ultieme oplossing voor onze opdrachtgevers.” 

Radboud van Dusseldorp, Commercieel Technisch Manager bij VSE Industrial Automation

Succesverhalen

Projecten voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten