• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
VSE Industrial Automation en Siemens:

Een sterk partnership

Duurzaamheid in Motion

VSE Industrial Automation heeft een stevig track record als system integrator voor de industrie en infrastructuur. Onze specialismen zijn industriële automatisering, high-end engineering en motion control. Wij automatiseren machines, productielijnen en zelfs hele fabrieken. Wij ontwikkelen besturingssoftware, mechatronische oplossingen en integreren automatiseringssystemen. Met een team van 45 professionals hebben wij alle disciplines in huis om voor onze klanten innovatieve en hoogwaardige oplossingen te realiseren die bijdragen aan een duurzame samenleving. Met behulp van moderne technologie helpen wij bedrijven hun CO2-footprint te verkleinen en efficiënt om te gaan met energie. Duurzaamheid zit diep verankerd in ons DNA. Niet alleen omdat de wet- en regelgeving het verplicht, maar ook omdat we samen met klanten een positieve bijdrage willen leveren aan het milieu en de maatschappij. Bovendien kan verduurzaming economische voordelen opleveren. Wij hebben onder meer ervaring met de elektrificatie van fossiele machines, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame energieopwekking, uitbreiden van energieopslag en energiebesparende technieken. Hierbij verzorgen wij het gehele traject van advies tot en met ontwerp, implementatie, inbedrijfstelling en service. Onder het motto ‘practice what you preach’ openden wij in 2020 onze volledig energieneutrale nieuwbouw in Schoonhoven. Ons dak ligt vol met zonnepanelen en voor het verwarmen en koelen gebruiken wij aardwarmte. We hebben ons energie- en klimaatsysteem zelf ontworpen. Kom gerust eens kijken om inspiratie op te doen.

Waarom wij met partners werken

Als specialist in industriële automatisering en motion control werken wij samen met gerenommeerde technologieleveranciers. Met het oog op kwaliteit kiezen wij alleen voor A-merken. 

Onze leveranciers hebben een compleet portfolio dat voldoet aan de hoogste vereisten. Hun componenten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Met behulp van de tools die zij aanbieden, kunnen wij zeer efficiënt engineeren en gebruiksvriendelijke systemen ontwikkelen voor onze klanten. 

Dankzij de partnerschappen zijn wij in staat om de meest geavanceerde technologie van onze leveranciers toe te passen. 

Wij worden regelmatig geïnformeerd en getraind zodat onze kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Bovendien zijn de communicatielijnen met onze partners kort, we delen kennis met elkaar en werken regelmatig samen bij uitdagende projecten, ontwikkeling en nieuwe vraagstukken. 

Hierdoor hebben wij een voorrangspositie ten opzichte van de concurrentie.

Waarom wij met Siemens werken

Met Siemens hebben wij al vele jaren een waardevol partnerschap. In 2009 zijn wij als eerste benoemd tot Drives & Motion partner van Siemens Nederland. Sindsdien hebben wij veel praktijkervaring opgedaan met de motion control-technologie van Siemens. Wij hebben onder meer het SINAMICS S120 servosysteem in tal van projecten toegepast.

In 2019 is het partnerschap verder uitgebreid en zijn wij (wederom als eerste) Motion specialist van Siemens Nederland geworden. Recent heeft Siemens de partner-labels omgezet naar zogenaamde Expert Modules. VSE heeft als enige in Nederland twee modules toegekend gekregen. Hiermee blijven wij koploper in het partnerschap.

Het aanbod van Siemens aan industriële diensten en producten is zeer omvangrijk en wereldwijd leverbaar. De portfolio-onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor wij met de TIA Portal efficiënt en interactief kunnen engineeren. Zo kunnen o.a. meerdere engineers tegelijk aan één project werken. Dankzij het partnerschap met Siemens kunnen wij de meest uitdagende projecten snel en efficiënt voor u realiseren.

Gecertificeerd Siemens Motion Specialist

VSE Industrial Automation werd in 2009 de eerste Motion Control & Drives partner van Siemens in Nederland. In 2019, tien jaar ervaring rijker, werden wij de eerste gecertificeerde Siemens Motion Specialist van Siemens Nederland. Om de drie jaar volgen minimaal twee collega’s een driedaagse workshop bij Siemens in Neurenberg om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en de certificering te vernieuwen. Want partner zijn is één ding, maar het blijven is net zo belangrijk!

Betrouwbaar
en veilig

Siemens staat voor betrouwbaarheid en veiligheid. Wij gebruiken de SIMOTION-besturing en de SINAMICS-aandrijvingen overal waar zaken gecontroleerd, snel en nauwkeurig verplaatst moeten worden. Maar ook om duurzaamheid te creëren! Zo kan het SINAMICS S120-aandrijfsysteem remenergie direct terug leveren aan de installatie of tijdelijk opslaan om later te hergebruiken. Met de Siemens TIA Portal voor geïntegreerde engineering kunnen wij de meest uitdagende, hoogwaardige oplossingen efficiënt engineeren.

SINAMICS S120

VSE Industrial Automation heeft zeer veel ervaring met de modulaire SINAMICS S120 aandrijving voor veeleisende motion control toepassingen in industriële installaties en machinebouw.

Op basis van het brede scala aan componenten en functies die optimaal op elkaar afgestemd zijn, kunnen wij maatwerkoplossingen realiseren. Denk hierbij aan krachtige aandrijvingen met één motor en gecoördineerde aandrijvingen (meerassige toepassingen) met vector- of servofunctionaliteit.

De SINAMICS S120 aandrijving is universeel toepasbaar, precies en veilig. Hiermee realiseren wij voor opdrachtgevers hogere machineprestaties, meer productiviteit en flexibiliteit.

“Als oudste Drives & Motion partner van Siemens heeft VSE Industrial Automation ruime ervaring
met onze motion control en automatiseringssystemen. VSE heeft zich herhaaldelijk bewezen tijdens
complexe en vernieuwende projecten in diverse markten variërend van infrastructuur tot
machinebouw en procesindustrie. Siemens levert de benodigde technologie en VSE kan de klant
verder ontzorgen bij concept, ontwerp of realisatie. Onze diensten vullen elkaar perfect aan en we
hebben een sterke band opgebouwd.” 

Fedor Vendeloo, productmanager motion control & en drives, en Huibert Winckers, product marketingmanager drives & motors bij Siemens Nederland.

“Het Drives & Motion partnerschap met Siemens betekent voor ons optimale engineering, systeemintegratie en ondersteuning zodat wij kunnen voldoen aan de hoogste vereisten van onze klanten.” 

Radboud van Dusseldorp, Commercieel Technisch Manager bij VSE Industrial Automation

Succesverhalen

Projecten met Siemens

Nieuws en innovatie

Nog veel energiewinst te behalen in elektrische aandrijvingen

Zoek je een partner voor jouw MOTION-project met technologie van Siemens?

15987