Project Details

HOB Aggregaten

Industriële automatisering

Machinebouwers

2022

www.hob-aggregaten.nl

HOB Aggregaten

Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

HOB Aggregaten levert op maat gemaakte, stille aggregaten met een capaciteit van 20 tot 2000 kVA. Ze worden ingezet als noodstroominstallatie in de land- en tuinbouw, de industrie en de watersector. Ook worden ze gebruikt voor synchrone netovernames en het tijdelijk overnemen van het openbare net door energiebedrijven. Voor de bouw van een geluidgedempt, hybride aggregaat met Sinamics omvormers van Siemens zocht HOB Aggregaten uit Lopik contact met VSE Industrial Automation.

Onze Uitdaging:

De hybride aggregaten van HOB worden onder meer door netwerkbeheerders ingezet voor onderhoud aan het elektriciteitsnetwerk in woonwijken. Ze kunnen de door zonnepanelen op de daken van huizen opgewekte energie tijdelijk opslaan en terug leveren aan het net. Dit voorkomt dat tijdens onderhoudswerkzaamheden een aggregaat hoeft te draaien. Een duurzame en bovendien stille oplossing, die voldoet aan de eisen voor emissieloze, geluidsarme en schone bouwplaatsen.

In deze hybride aggregaten past HOB technologie van Siemens toe, waaronder Sinamics S120-omvormers. Als partner van Siemens ondersteunen we met raad en daad. Zo waren we betrokken bij de bouw van een 600 kVA hybride aggregaat voor de optimale mix tussen duurzaamheid en beschikbaarheid. 

47c96139-6523-4a9b-94d5-c9f48ef5d2bb_klein

De Oplossing:

Het aggregaat is ondergebracht in een zeecontainer (20 ft) en wordt door de eigenaar verhuurd aan netbeheerders. Het is een ideale opstelling bij storingen die men niet meteen kan oplossen. De accu’s kunnen op de zaak opgeladen worden met zonne-energie. Zo is er op locatie meestal/vaak voldoende capaciteit om zonder uitstoot een klus van circa 3 uur te klaren. Maar men kan de  capaciteit ook inzetten om energie op te vangen. Door alle zonnepanelen die de laatste jaren geplaatst zijn, zitten veel wijken op zonnige dagen met overtollige energie. Deze energie kan men met dit aggregaat tijdelijk opslaan en weer afnemen als er tekorten zijn, bijvoorbeeld in de avond en de nacht. In gunstige situaties hoeft de diesel-generator helemaal niet meer ingeschakeld te worden.

Hoe we dit doen:

De toegepaste Siemens-omvormers worden meestal gebruikt om wisselstroom (AC) om te zetten in gelijkstroom (DC). HOB wilde in dit geval juist van DC naar AC gaan. Bij de softwareaanpassingen en licenties die hiervoor nodig waren, hebben we als VSE Industrial Automation geholpen. 

HOB4
Missie geslaagd

Het Resultaat

Een mooie en duurzame oplossing waar we allebei erg trots op zijn. HOB Aggregaten en VSE Industrial Automation werken prettig met elkaar samen. We zitten op fietsafstand van elkaar en staan allebei voor high-end toepassingen en kwaliteit.

Momenteel zijn we ook aan het sparren over een energieopslag-systeem met een 120kW-omvormer van Siemens, ondergebracht in een 10 ft.-container.

 

 

Onze specialist

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Voor meer informatie:

Commercieel technisch manager

 r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

 

E-mail: Verkoop@vse.nl

“VSE heeft korte lijnen met Siemens en er werken gekwalificeerde technici."
Marco Benschop
HOB Aggregaten
Projecten

Succes Verhalen

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen

 Besturing windmolen Bettink

Ingenieursbureaus

Besturing windmolen Bettink