• info@vse.nl
 • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
Over ons

Alle disciplines in huis!

Alle disciplines in huis

Bij projecten op het gebied van industriële automatisering en motion control komen verschillende disciplines kijken. Wij hebben ze allemaal in huis. Samen kunnen onze software & hardware engineers, werkvoorbereiders, panelenbouwers, commissioning engineers en buitendienstmonteurs projecten van begin tot einde begeleiden. Door kennis, ideeën en ervaring te delen, zorgen zij voor een korte doorlooptijd en een (kosten)efficiënte realisatie. Wij denken in teamverband met onze opdrachtgevers mee en ontzorgen hen op alle terreinen.

Hardware engineering
Hardware engineering
Onze hardware engineers vormen een hecht team van bevlogen techneuten. Ze zijn van begin tot einde betrokken bij onze projecten. Het hardware-team van VSE heeft ervaring met verschillende systemen.
Software engineering
Software engineering
Onze software engineers hebben kennis van en ervaring met besturings- en automatiseringstechnologie van diverse A-leveranciers, waaronder Siemens, Allen-Bradley, Omron en Lenze.
Project management
Project management
Wij managen al onze projecten volgens het V-model. Hierdoor houden wij ontwikkeling en verificatie in evenwicht en borgen wij voor onze opdrachtgevers de kwaliteit van onze werkzaamheden.
Mechanical engineering
Mechanical engineering
Onze mechanische engineers slaan de brug tussen onze hardware- en software engineers. Zij werken nauw samen met de betrokken machinebouwer, voor wie zij een deel van het tekenwerk kunnen verzorgen.

Alle disciplines in huis

Panelenbouw
Panelenbouw
VSE heeft een moderne werkplaats voor de bouw van schakelkasten en besturingspanelen. Klanten kunnen zelf een ontwerp aanleveren, maar ook gebruik maken van onze ontwerpen.
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereiding
Onze werkvoorbereiders vormen de schakel tussen onze hardware engineers en panelenbouwers. Zij zorgen voor een goede overdracht van hardware schema's aan de werkplaats.
Commissioning engineering
Commissioning engineering
Onze commissioning engineers verzorgen de inbedrijfstelling van onze besturingssystemen bij klanten over de hele wereld. Zij zorgen dat alles perfect functioneert.
Service
Service
De systemen die wij voor klanten maken, moeten na de inbedrijfstelling feilloos blijven functioneren. Hiervoor zorgen onze buitendienstmonteurs in afstemming met de collega's van de binnendienst.

Software Engineering

Betrouwbare en veilige industriële processen, machines en infrastructuurobjecten staan of vallen met de software. Kwalitatieve besturingstechniek die voldoet aan de functionele eisen is essentieel.

Onze software engineers specificeren, ontwerpen en programmeren PLC-, HMI-, SCADA- en visualisatiesystemen en begeleiden de implementatie bij (eind-)klanten. Ze zijn betrokken bij I/O-testen, fabrieksafnames (FAT) en inbedrijfstellingen (SAT).

Hun activiteiten strekken van het aanpassen van bestaande software tot softwarestandaardisatie en het ontwikkelen van nieuwe software voor motion control en industriële automatisering. Door te werken met bibliotheken en programmeeromgevingen voor het configureren van standaardsoftware kunnen zij opdrachtgevers efficiënt bedienen. Ze gebruiken de allernieuwste bouwstenen voor Industry 4.0: dashboarding, artificial intelligence, digital twins en simulatie. Ze hebben ervaring met verschillende systemen, software en richtlijnen.

 • Siemens
 • Omron
 • Allen Bradley
 • Lenze
 • Phoenix
 • Codesys
 • Industrial Internet of Things
 • Virtualisatie/Cloud

Hardware Engineering

Onze hardware engineers bouwen mee aan complexe besturingen voor infrastructuurobjecten en industriële omgevingen. Ze maken op basis van de specificaties elektrotechnische- en besturingstekeningen en stellen de documentatie op. Ze houden rekening met de geldende normen en richtlijnen.

Voor schakel- en besturingskasten selecteren zij de juiste componenten: PLC’s, servomotoren, frequentieregelaars en beveiligingscomponenten. Ze maken uitgebreide berekeningen en toetsen of de ontwerpen voldoen aan het bestek, de regelgeving en/of keuringseisen. Hierdoor beperken ze de risico’s en zorgen ze ervoor dat de klantwensen volledig en veilig worden vertaald naar technische installaties.

Het hardware-team van VSE heeft ervaring met verschillende systemen, software en richtlijnen:

 • EPLAN en andere engineeringspakketten
 • ATEX, SIL, UL
 • NEN 1010
 • Omron
 • Lenze
 • Siemens
 • Fanuc
 • Machinerichtlijn 60204-1 

Panelenbouw

In Schoonhoven hebben wij een ruime en goed ingerichte werkplaats met alle mogelijke faciliteiten. Dit is het rijk van onze panelenbouwers. Zij bouwen op basis van (3D-)tekeningen of schema’s besturingspanelen die voldoen aan de specifieke eisen van de omgeving waarin ze komen te staan.

Onze panelenbouwers controleren de kwaliteit van de aangeleverde materialen. Ze assembleren en bedraden diverse soorten panelen en schakelkasten voor het aansturen van productie- en assemblagelijnen en infrastructuurobjecten als bruggen en sluizen. Alle panelen worden voor de uitlevering uitgebreid door ons getest op hun functionaliteit. Wij verzorgen het transport en desgewenst ook de installatie bij de klant.

Onze expertise omvat onder meer:

 • UL508A-keur
 • ATEX gecertificeerd
 • Netwerken
 • Servotechnieken

Commissioning Engineering

Bij de inbedrijfstelling van installaties zijn over het algemeen onze commissioning engineers betrokken. Zij werken voor (eind-)klanten over de hele wereld en trekken de fabrieksdeur pas achter zich dicht als alles perfect functioneert.

Een gemiddelde inbedrijfstelling duurt een paar weken, maar kan ook langer in beslag nemen. Onze commissioning engineers controleren de bekabeling, kijken of alles volgens tekening aangesloten is en doen I/O-checks zonder spanning op schakelaars en sensoren. Als alles werkt, gaat de spanning erop en worden PLC’s, schermen, het ethernet en de modules gecontroleerd, waarop dan de echte I/O check kan gebeuren. Vervolgens controleren zij de motoren op vermogen, stellen ze de motorgroepen en frequentieschakelaars in. Ook kijken ze of de handbediening goed werkt.

Onze commissioning engineers worden door klanten soms ook gevraagd om opzichter te zijn voor het totale aansluiten en installeren. Waar nodig doen ze nog functionele aanpassingen of voeren ze extra wensen van de klant uit, in overleg met de software engineers op kantoor.

Service op locatie

Onze buitendienstmonteurs zorgen ervoor dat de systemen die wij voor onze klanten maken na de inbedrijfstelling feilloos blijven functioneren. Zij monteren, installeren, repareren en/of onderhouden installaties en machines op verschillende locaties in het land. Ze hebben kennis van besturingstechniek, robotica, software, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Tijdens hun werkzaamheden bij klanten kunnen ze altijd een beroep doen op ondersteuning door hun collega’s in de binnendienst.

Werkvoorbereiding

Onze werkvoorbereiders vormen de schakel tussen onze hardware engineers en panelenbouwers. Ze dragen de schema’s die de hardware engineers hebben gemaakt over aan de werkplaats, zodat de panelenbouwers er snel mee aan de slag kunnen gaan. Ze kopen materialen in en bereiden de paneelbouwwerkzaamheden voor. Vervolgens bewaken zij de voortgang van de paneelbouw zodat het project op de juiste wijze wordt afgerond en we onze leverafspraken kunnen nakomen.

Mechanical Engineering

Feilloos functionerende machines en installaties zijn het resultaat van perfect samenspel tussen hard- en software. Onze mechanische engineers slaan de brug tussen de hardware- en softwarespecialisten van VSE. Daarnaast werken zij in projecten nauw samen met de betrokken machinebouwers, voor wie zij ook een deel van het tekenwerk kunnen verzorgen. Ze zijn zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch onderbouwd. Ze berekenen het staalwerk achter machines en zijn ook vaak betrokken bij de installatie.

Projectmanagement

Wij managen al onze projecten volgens het V-model, een voorbeeld van de watervalmethode. In dit model worden de faseovergangen binnen softwareontwikkeling weergegeven. Elke fase levert producten op waarvan wij de kwaliteit en functionaliteit op voorhand met de klanten hebben gedefinieerd. Opgeleverde producten vormen de basis voor de volgende fase.

werken bij VSE

Beschikbare vacatures

Natuurlijk kun jij met jouw opleiding overal aan de bak.

Maar bij VSE ben je beter af. Waarom? Omdat je bij VSE de ruimte én de ondersteuning krijgt. Jouw collega’s beheersen veel verschillende disciplines en ze helpen elkaar – en dus ook jou – verder.

We houden niet van poespas maar kijken naar het ‘waarom’ van een klantvraag. De kans is namelijk groot dat het simpeler kan dan de opdrachtgever dacht.

Bij VSE werk je in heel veel verschillende markten. We zien in de ene markt een oplossing die in de andere markt nog onbekend is. Daar profiteren onze klanten van. En jij dus ook. Want jij leert iedere dag bij én kunt de leukste projecten uitvoeren. Besturingstechniek, motion, robotica, mechatronica, software, hygiënische toepassingen. Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar we ons mannetje in staan. We hebben nagenoeg alle disciplines in huis, van programmeur tot panelenbouwer.

Als jij een afgeronde mbo-opleiding hebt (of nog bezig), de Nederlandse taal beheerst, houdt van montagewerkzaamheden op een opgeruimde werkplek en het leuk vindt om in teamverband te werken en enthousiast bent over wat je hierboven hebt gelezen, lees dan nog heel even verder.

Wij zoeken panelenbouwers. Je kunt geconcentreerd werken, je bent flexibel, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en denkt klantgericht. Woon je in de regio Krimpenerwaard of Alblasserwaard, dan is dat – ook voor jou – wel zo prettig.

Ben je er nog? We bieden veel en vragen ook wel iets. Heb je een proactieve en positieve instelling, verantwoordelijkheidsgevoel, kun je ordelijk en systematisch werken en weet je wat we bedoelen met representatief, dan bel je gewoon even.

Jouw contactpersoon bij VSE is Robert Vonk:

tel. 0182 387 166 of r.vonk@vse.nl

Als Hardware engineer bij VSE werk je elke dag aan uitdagende projecten in diverse industrieën. Geen dag, geen systeem – en geen klant is hetzelfde. Kortom een dynamische omgeving waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen en je passie voor techniek helemaal kwijt kan.

Over VSE

VSE Industrial Automation is een ervaren en daadkrachtige systeemintegrator met de kernwaarden samenwerken, flexibiliteit en betrouwbaarheid.  We automatiseren machines, productielijnen of zelfs hele fabrieken. Voor klanten ontwikkelen we op maat gemaakte besturingssoftware, mechatronische meesterwerkjes en integreren we de diverse systemen die de automatiseringspiramide rijk is.

Of het nu gaat om onze soft- en hardware engineers, monteurs of servicemensen,  bij VSE hebben we allemaal een passie voor techniek en zijn er op gebrand gezamenlijk elke klus te klaren. Waar anderen afhaken, pakken wij de draad op. En wordt het echt lastig, dan bijten wij ons nog harder in de materie vast.

Zo brengen we al onze klanten op tijd en binnen budget met kwalitatief hoogwaardige oplossingen naar de voorhoede van hun vakgebied.

Wat ga je doen?

Als Hardware engineer ontwerp en teken je elektrotechnische installaties voor verschillende industrieën, je ondersteunt de calculatie afdeling in de voorfase van het project en je werkt samen met de software engineers om de maakbaarheid efficiënter te maken. Daarnaast letten we op de volgende onderdelen:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde MBO of HBO opleiding richting

elektrotechniek / mechatronica

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie
 • Je hebt ervaring met ons engineering programma Eplan
 • Je bent in staat om een besturingssysteem zowel te bedenken als te tekenen
 • Je houdt van dynamiek en diversiteit in je werk en geen uitdaging is je gek genoeg
 • Je bent nieuwsgierig, proactief, zelfstandig, flexibel en hebt een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat Bieden we je?
Jij staat centraal bij VSE, jouw werkplezier en jouw ontwikkeling in combinatie met uitdagende projecten zorgen ervoor dat je in een hele dynamische omgeving optimaal tot je recht komt. Daarnaast bieden we:

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Uitgebreide studiemogelijkheden
 • Een leuk team, waarbij passie voor techniek, samenhorigheid, teamgevoel, open en eerlijke communicatie en plezier hoog in het vaandel staan

Ben je enthousiast geworden en zou je graag meer willen weten over de mogelijkheden bij VSE neem dan contact op met Robert Vonk: tel. 0182 387 166 of r.vonk@vse.nl

In de industriële automatisering wordt het overzicht op de ontwikkelingen en de technologieën van steeds groter belang. Dat overzicht heeft en houdt een systeemintegrator. VSE is een systeemintegrator die kiest voor een praktische insteek.

Als solutionpartner van gerenommeerde bedrijven hebben we vaak een streepje voor. Maar we lopen beslist niet naast onze schoenen.

VSE Industrial Automation zoekt buitendienstmonteurs

Natuurlijk kun jij met jouw opleiding overal aan de bak. Maar bij VSE ben je beter af. Waarom? Omdat je bij VSE de ruimte én de ondersteuning krijgt. Jouw collega’s beheersen veel verschillende disciplines en ze helpen elkaar – en dus ook jou – verder.
We houden niet van poespas maar kijken naar het ‘waarom’ van een klantvraag. De kans is namelijk groot dat het simpeler kan dan de opdrachtgever dacht.

Bij VSE werk je in heel veel verschillende markten. We zien in de ene markt een oplossing die in de andere markt nog onbekend is. Daar profiteren onze klanten van. En jij dus ook. Want jij leert iedere dag bij én kunt de leukste projecten uitvoeren.
Besturingstechniek, motion, robotica, mechatronica, software, hygiënische toepassingen. Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar we ons mannetje in staan. We hebben nagenoeg alle disciplines in huis, van programmeur tot panelenbouwer.

Als jij minimaal mts of mbo niveau 4 hebt in een van de bovenstaande vakgebieden, ervaring hebt met het onderhouden, repareren en oplossen van storingen en enthousiast bent over wat je hierboven hebt gelezen, lees dan nog heel even verder.

Wij zoeken buitendienstmonteurs. Je hebt een rijbewijs, kunt zelfstandig werken, bent flexibel en gefocust en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Woon je in de regio Krimpenerwaard of Alblasserwaard, dan is dat – ook voor jou – wel zo prettig. Ben je er nog? We bieden veel en vragen ook wel iets. Een proactieve instelling, sterk in je schoenen staan en als je nou ook nog wat ervaring met je meebrengt, bij voorkeur in de industriële sector en je weet wat we bedoelen met representatief, dan bel je gewoon even.

Jouw contactpersoon bij VSE is Robert Vonk: tel. 0182 387 166 of r.vonk@vse.nl

In de industriële automatisering wordt het overzicht op de ontwikkelingen en de technologieën van steeds groter belang. Dat overzicht heeft en houdt een systeemintegrator. VSE is een systeemintegrator die kiest voor een praktische insteek.

Als solutionpartner van gerenommeerde bedrijven hebben we vaak een streepje voor. Maar we lopen beslist niet naast onze schoenen.

VSE Industrial Automation zoekt software-engineers (jr/sr)

Programmeren is jouw ding. En natuurlijk kun je dus overal aan de bak. Maar bij VSE ben je beter af. Waarom? Omdat je bij VSE de ruimte én de ondersteuning krijgt. Jouw collega’s beheersen veel verschillende disciplines en ze helpen elkaar – en dus ook jou – verder.
We houden niet van poespas maar kijken naar het ‘waarom’ van een klantvraag. De kans is namelijk groot dat het simpeler kan dan de opdrachtgever dacht.

Bij VSE werk je in heel veel verschillende markten. We zien in de ene markt een oplossing die in de andere markt nog onbekend is. Daar profiteren onze klanten van. En jij dus ook. Want jij leert iedere dag bij én kunt de leukste projecten uitvoeren.

Besturingstechniek, motion, robotica, mechatronica, software, hygiënische toepassingen. Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar we ons mannetje in staan. We hebben nagenoeg alle disciplines in huis, van programmeur tot panelenbouwer.

Als jij een mbo- of hbo-opleiding hebt, iets snapt van software voor plc’s, motion controllers en/of bedieningsinterfaces, werksfeer belangrijk vindt en het leuk vindt om je werk ook eens in een (ver) buitenland te doen, lees dan nog heel even verder.

Wij zoeken software-engineers. Senior en junior. Je hebt een rijbewijs, kunt zelfstandig werken, bent flexibel en gefocust en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Woon je in de regio Krimpenerwaard of Alblasserwaard, dan is dat – ook voor jou – wel zo prettig. Ben je er nog? We bieden veel en vragen ook wel iets. Een proactieve instelling, sterk in je schoenen staan en als je nou ook nog wat ervaring met je meebrengt, bij voorkeur in de industriële sector en je weet wat we bedoelen met representatief, dan bel je gewoon even.

Jouw contactpersoon bij VSE is Robert Vonk: tel. 0182 387 166 of r.vonk@vse.nl

In de industriële automatisering wordt het overzicht op de ontwikkelingen en de technologieën van steeds groter belang. Dat overzicht heeft en houdt een systeemintegrator. VSE is een systeemintegrator die kiest voor een praktische insteek.

Als solutionpartner van gerenommeerde bedrijven hebben we vaak een streepje voor. Maar we lopen beslist niet naast onze schoenen.

Hardware Engineer

Als Hardware engineer bij VSE werk je elke dag aan uitdagende projecten in diverse industrieën. Een dynamische omgeving waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen en je passie voor techniek helemaal kwijt kan.

Buitendienstmonteur

Je hebt een rijbewijs, kunt zelfstandig werken, bent flexibel en gefocust en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Woon je in de regio Krimpenerwaard of Alblasserwaard, dan is dat ook voor jou wel zo prettig.​

Software Engineer

Programmeren is jouw ding. . Als jij een mbo- of hbo-opleiding hebt, iets snapt van software voor plc’s, motion controllers en/of bedieningsinterfaces​