• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Specialist in Industrial Automation & Motion

VSE is dé specialist op het gebied van Industrial Automation & Motion. Door onze jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis zijn wij een waardevol partner voor eindgebruikers, maar ook voor andere organisaties in de industriële keten, zoals systeemleveranciers en machinebouwers. Samen met hen werken wij aan een slimme en optimale integratie van mechanica, elektronica en software. Het streven is de perfecte machine met een optimale balans tussen efficiëntie en duurzaamheid. Samen doen we waar we goed in zijn.

VSE heeft meer dan 45 jaar ervaring in het automatiseren en optimaliseren van industriële en infrastructurele processen. Dit doen we voor een groot aantal klanten in verschillende sectoren, zoals de industrie, productie, food, bouw en infra. Met een team van zo’n 40 medewerkers werken we elke dag aan diverse uitdagende en uiteenlopende projecten; van het energieneutraal automatiseren van de Ramspolbrug tot het ombouwen en optimaliseren van een productielijn voor waterijsjes.
Het succes van onze projecten wordt bepaald door ons team van ervaren IA&M specialisten. Stuk voor stuk hebben zij diepgaande kennis van systeemautomatisering en passie voor techniek, robotics en IT. Binnen VSE is tweederde van de medewerkers Engineer. Hierdoor kunnen wij snel en flexibel schakelen en zijn wij in staat om zowel grote als kleine projecten succesvol uit te voeren. Daarnaast zijn wij UL gecertificeerd waardoor wij ook op de Amerikaanse markt mogen opereren en wereldwijde commissioning aanbieden.

High-end Engineering

Een complexe opdracht die andere bedrijven aan zich voorbij laten gaan? Wij bijten er ons juist graag in vast! Onze hoogopgeleide en ervaren IA & Motion specialisten houden ervan om uitgedaagd te worden, om ingewikkelde problemen tot de kern te ontleden en om uiteindelijk met een innovatieve oplossing te komen die leidt tot maximale efficieny. High-end Engineering is ons specialisme en daar zijn we trots op. Zie ons als het slimste jongetje van de klas. Maar het braafste jongetje van de klas zijn we zeker niet. We denken graag buiten de gebaande paden om tot grensverleggende high tech oplossingen te komen die de verwachtingen overtreffen.
Bij High-end Engineering wordt al snel aan een hoog kostenplaatje gedacht, maar slimme automatisering levert juist veel op. Denk aan een verhoging van de productiecapaciteit of een fikse besparing op de energierekening. Bij al onze oplossingen zijn cost of ownership (COO) en de return on investment (ROI) een belangrijk onderdeel van onze integrale aanpak. Dit geldt tevens voor duurzaamheid. Wij staan voor efficiënte oplossingen die de ecologische voetafdruk van onze klanten verkleinen. Onze engineers zijn daarom continu bezig met de ontwikkeling van duurzame en groene innovaties. Innovaties die we na grondig testen graag inzetten voor de projecten van onze klanten.

Bewezen kwaliteit

Systeemintegraties op het gebied van Industrial Automation & Motion vormen een cruciaal onderdeel in de industriële en infrastructurele processen van onze klanten. Alleen de allerhoogste kwaliteit is goed genoeg. VSE neemt daarom altijd de volledige verantwoordelijkheid voor een project, ook als we niet de hoofdaannemer zijn. Bij ons geldt afspraak is afspraak en het resultaat moet beter zijn dan gewoon ‘goed’. Eigenlijk voeren we elk project uit alsof het een project voor VSE zelf is. Voor jezelf wil je immers ook alleen het beste van het beste. Kwaliteit, in de breedste zin van het woord, nemen we daarom erg serieus.

Een goede samenwerking met onze klanten is van cruciaal belang voor een vlekkeloze uitvoering van een project. Geen project is hetzelfde en elk project wordt uitgevoerd volgens unieke klantspecificaties. Korte communicatielijnen, een resultaatgerichte aanpak en heldere afspraken vormen bij ons de basis. We nemen verantwoordelijkheid en denken proactief mee. Met uitvoerige inventarisaties, 3D-simulaties en testopstellingen zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant opstaan voordat we met de installatie starten. Zo gaan we samen voor het beste eindresultaat. Deze effectieve vorm van samenwerken geeft onze klanten een flinke voorsprong op de concurrentie. Nu, maar zeker ook in de toekomst.
VSE werkt uitsluitend met A-merken op het gebied van soft- en hardware en is hierin onafhankelijk. Alleen zo kunnen we kwalitatieve, betrouwbare en klantspecifieke oplossingen bieden die in alle (klimaat)situaties optimaal presteren. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren onze eigen modulaire software ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. Deze software geeft een solide basis voor de uitvoer van elke project. Zo kunnen we ons focussen op de unieke specificaties van het project en de installatie volledig integreren in de bedrijfsvoering van onze klanten.
Samen bouwen aan innovatie

Renewable oplossing op maat.

Met oog voor ons Milieu

Er is een steeds grotere druk op de voorraad van onze natuurlijke hulpbronnen, zoals olie en aardgas. Deze voorraad wordt niet aangevuld en is eindig. We zijn er met z’n allen steeds meer van bewust van dat we anders met energie en onze aarde moeten omgaan. Daarbij is het gebruik van energiebronnen die wel aangevuld kunnen worden, zoals energie uit zon, wind, water en de bodem, een onmiskenbaar essentiële stap. VSE is al volop bezig met renewable energy; zowel in onze projecten voor klanten als ons eigen kantoor.

In al onze projecten speelt duurzaam gebruik van energie een belangrijke rol. Denk onder andere aan elektrificatie van fossiele machines, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame energieopwekking, uitbreidbare energieopslag en energiebesparende technieken. Dit doen we enerzijds omdat onze klanten zelf een actieve bijdrage willen leveren aan een oplossing voor de klimaatproblematiek, anderzijds omdat wet- en regelgeving hiertoe verplicht. Naast de positieve bijdrage aan het klimaat levert een energiezuinige en -bewuste oplossing ook economische voordelen op de lange termijn op. 

Onze eigen Footprint

Onze eigen footprint verkleinen we op alle mogelijke manieren. Bij het ontwerp van ons nieuwe bedrijfspand hebben we op verschillende aspecten rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wekken we energie op met zonnepanelen, verwarmen en koelen we met aardwarmte en is er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Al deze voorzieningen zijn een verlengde van de technologie die we ook in de projecten van onze klanten toepassen. Ons kantoor is daarom voor klanten een mooie showcase van wat er allemaal mogelijk is. Al is dit natuurlijk slechts een tipje van de sluier.