• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

Ahold Delhaize Coffee Company

Food

20 Nov 2018
Onze opdracht:Het vervangen van de aandrijfmotoren en besturing in een verpakkingslijn, tegelijkertijd de mogelijkheden van de lijn uitbreiden.

Onze technische uitdaging was:

  • Van de oorspronkelijke besturing waren geen specificaties aanwezig of te herleiden. Het verpakkingsproces moest per product worden uitgezocht, de softwarekoppeling van de motiontechniek moest volledig opnieuw worden geschreven.

Wat heeft VSE gedaan omdat te realiseren?

Omdat er totaal geen functionele beschrijving van de besturing beschikbaar was, is de VSE-medewerker bij de draaiende machine notities gaan maken. Niet alleen de verschillende motoren worden met elkaar gekoppeld in de software, maar ook alle andere aansturingen, zoals de pneumatische elementen, de ontgasventielen, de aansturing van de vulmachine, het openen en sluiten van het bekken, de labelaar en CO2-gasunit. Veel van die elementen zijn heel tijdkritisch op elkaar afgestemd.

De Ervaring:

Voor Ahold Delhaize stond voorop dat de nieuwe besturing bedrijfszeker moest zijn. Dat het met de receptuur zoveel tijd kostte, was voor ons allemaal best wel een tegenvaller, maar dat is meer dan goed opgelost. We tastten door het gebrek aan specificaties in het begin compleet in het duister en nu hadden na deze eerste wel gelijk de basis voor ombouw van de volgende lijnen goed in kaart. Met VSE had ik al eerder ervaring opgedaan en we spreken dezelfde taal, dat is prettig. (projectleider Stefan de Boer)

Projecten

Succes Verhalen

 Chocoladefabriek van Tony's Chocolonely

Foodindustrie Projecten

Chocoladefabriek van Tony's Chocolonely

 OMVE

Foodindustrie Machinebouwers

OMVE