Project Details

Nutricia

Industriële automatisering afvullijn

Industrial automation

Food industrie

2015

Nutricia

Afvullijn medische voeding

Van zuigelingenvoeding tot medische voeding, voor jong en oud, gebaseerd op de wetenschap en met aandacht voor mens en milieu. Dat is kort samengevat waar Nutricia al 125 jaar lang zorg voor draagt.

Nutricia begon 125 jaar geleden met één klein productiebedrijf in Zoetermeer. Tegenwoordig is Nutricia uitgegroeid tot een grote organisatie met veel werknemers. Er wordt nog steeds geproduceerd in Zoetermeer maar ook bij de productiefaciliteit in Cuijk.

Onze Uitdaging:

Het ontwikkelen van de complete industriële automatisering voor een 30 meter lange productielijn voor medische voeding. Elke krat moet exact op het juiste moment op de juiste plaats zijn om te kunnen worden gevuld. Een storing in één van de modules van de lijn zou de gehele productielijn stilleggen en moest worden voorkomen.

 

 

De Oplossing:

VSE was in dit project samenwerkingspartner van Brabant Engineering dat de afvullijn in opdracht van Nutricia turn key leverde. Motion is essentieel bij een productielijn van deze lengte. VSE beschikt over een team van ervaren Industriële Automatisering en Motion specialisten.

 

Hoe we dit deden:

Vanuit het functioneel ontwerp en de mechanica heeft VSE de besturingsoplossing uitgewerkt. VSE was verantwoordelijk voor de totale elektronische hard-en software. Maar ook voor het bekabelen en plaatsen van de besturingskasten, de hoofdzekeringen en schakelaars.

Dit project bij Nutricia was een groot en complex werk. Op de lijn moesten veel processen op elkaar worden afgestemd; zoals het handelen van het product, het verpakken ervan en het labelen. Al die onderdelen moesten naadloos op elkaar aansluiten.

 

Missie geslaagd

Het Resultaat

VSE was vanaf het begin van het project betrokken. Een resultaat gerichte aanpak en heldere afspraken vormen altijd de basis voor een goede samenwerking. Met partner Brabant Engineering, maar ook met de operators en het projectteam van Nutricia.

Stilstand van het productieproces moet altijd worden voorkomen, dat begrijpen ze bij VSE als geen ander. Door een goede voorbereiding en kennis van zaken is VSE ook in dit project een waardevolle partner gebleken.

 

Onze specialist

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

 r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

 

Een 30 meter lange productielijn voor medische voeding, ga er maar aan staan
Projecten

Succes Verhalen