Project Details

Ecolab

Herstel productielijn

Machinebouw

Machinebouwers

2017

www.nl-nl.ecolab.com

Ecolab

Herstel productielijn na brand

In Nieuwegein staat een fabriek die onderdeel uitmaakt van een grote internationale organisatie met alleen al in Europa 25 fabrieken; we hebben het over Ecolab. 

Een organisatie die zichzelf beschrijft als de ‘wereldleider in water-, hygiëne- en energietechnologieën en -services voor markten als voedsel, horeca, gezondheid, industrie, gas en olie. De fabriek in Nieuwegein produceert poedervormige reinigingsproducten. 

Onze Uitdaging:

Vlak voor kerst woedde er een brand bij Ecolab die meer gevolgen bleek te hebben voor de productie dan in eerste instantie leek. Er was wel heel dringend hulp nodig. De hoeveelheid werk die moest gebeuren na de brand was veel te veel voor het eigen team van Ecolab. Er was bovendien geen tijd om mensen in te werken of bij het handje te nemen. Een enorme uitdaging om hier op zeer korte termijn de juiste mensen voor te vinden.

 

De Oplossing:

Hoewel de kerstperiode ook bij VSE een hele drukke tijd is, boden zij direct de oplossing voor Ecolab. VSE leverde ondanks de drukke kerstperiode per direct twee hoogopgeleide, ervaren medewerkers die ook zelf input konden geven. Zonder te zijn ingewerkt, gingen zij volledig zelfstandig aan de slag om ondersteuning te bieden bij het herstel van de productielijn voor industriële wasmiddelen. VSE ging graag de uitdaging aan!

Hoe we dit deden:

De twee experts van VSE, Wouter van Leeuwen en Chris Hoogenboom, beginnen aan de grote klus bij Ecolab. Het eerste wat we aanpakten waren de herstelwerkzaamheden. Vervolgens werd het vervangingswerk gedaan. Ecolab werkt met een specificatieblad waarop de merken en werkwijze worden beschreven. Ook de bedradingskleuren staan daarin opgenomen. Er is voor gekozen om safety plc’s te gebruiken in plaats van safety relais. En er wordt een eigen Ecolab-kleurcodering gebruikt.  

Floris Puik, manager engineering en onderhoud, haalt de reactie van zijn lead engineer elektronica aan om te illustreren hoe goed ze waren. “Jan de With, die lead engineer, is echt kritisch. En hij was al heel snel zeer positief. Dat was voor mij een belangrijk gegeven. We moesten per slot van rekening zo snel mogelijk de fabriek weer in de lucht hebben. En het roet en bluswater had onder andere veel besturingen aangetast. Die hadden we wel in de lucht gekregen, maar duidelijk was dat die zo snel mogelijk vervangen moesten worden.” Hij kan er nog van zuchten als hij vertelt hoeveel voeten dat soms in aarde had. “Daarom was het fijn dat de medewerkers van VSE zich snel thuis voelden.” Betrouwbaar en flexibel, ook daar staat VSE voor. 

Missie geslaagd

Het Resultaat

Heel kort na de brand draaide alles weer, op één installatie na. Voor die ene installatie, een batchmenger, werd een tijdelijke oplossing ingericht. Ondanks de drukke kerstperiode heeft Ecolab de schade van de brand beperkt weten te houden, mede dankzij VSE. Klanten hebben gelukkig geen onderbreking in de levering gehad.

Na afloop van het project maakte Floris van Ecolab nog een mooi compliment aan VSE. “Iedereen kan een belofte doen. Maar de daadkracht tonen om dit in deze omstandigheden voor elkaar te krijgen, op zo’n korte termijn, én die belofte ook echt waar te maken, dat is waarmee VSE het verschil maakt.”

 

Meer weten?

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

“Klanten hebben geen onderbreking in levering gehad. Dankzij VSE."
Projecten

Succes Verhalen

 Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

Infra Infrastructurele werken Machinebouwers Machinebouwers Siemens

Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

 Nieuwe aandrijving en besturing voor Papendrechtsebrug

Infrastructurele werken Projecten

Nieuwe aandrijving en besturing voor Papendrechtsebrug

 Wantijbrug krijgt 3B opbouw

Infrastructurele werken Projecten Siemens

Wantijbrug krijgt 3B opbouw