Project Details

Rosario C2C

Industriële automatisering

Machinebouwers

Doorlopend

www.rosarioc2c.com

Rosario C2C

Besturing en verfdoseringssysteem voor bedrukkingsmachines

Rosario C2C bouwt machines voor het bedrukken van glazen bier- en frisdrankflessen door middel van zeefdruk. Al vele jaren levert VSE Industrial Automation hiervoor de besturing. Daarnaast bouwen wij voor Rosario C2C zogenaamde Auto Paint Dosing Systems.

 

Hightech besturing:

In het verleden bouwde Rosario C2C de machines om glazen bier- en frisdrankflessen te bedrukken helemaal zelf. Na verloop van tijd werd de besturing uitbesteed aan VSE. Wij hebben de conventionele besturing uitgebreid met servotechniek. Hierdoor is de nauwkeurigheid van de zeefdruk sterk verbeterd. In de loop der jaren hebben we altijd weer kleine verbeteringen doorgevoerd. De machines van Rosario C2C bedrukken 150 flessen per minuut.

Rosario-foto-2-

Automatisch verf doseren:

Naast de besturing van de machines bouwt VSE voor Rosario C2C een systeem waarmee volautomatisch, op basis van een receptuur verschillende kleuren worden gedoseerd voor de bedrukkingsmachine. We maken dit helemaal zelf: zowel mechanisch als elektrisch en softwarematig. Na de afname in onze werkhal gaat het systeem vaak rechtstreeks naar de eindklant. We hebben dit systeem jaren geleden voor Rosario C2C ontwikkeld.

Continu verbeteren:

Om te voorkomen dat de verf gaat stollen moet het systeem constant op temperatuur blijven en worden de slangen warm gehouden. Hiervoor hebben wij een oplossing bedacht. Door onze ruime ervaring met dit systeem kunnen we het efficiënt produceren. Net als de besturing van de machines hebben we het Auto Paint Dosing System in de loop van de jaren verder door ontwikkeld. Bij de meest recente systemen hebben we mechanische verbeteringen doorgevoerd waaronder het schroefbaar ontwerp, wat de montage vereenvoudigt. Wij installeren deze systemen bij de eindklant en nemen ze in bedrijf.

D88F3686-D482-44CA-8DE8-F0FF5E1FEB71
De toekomst

Nog sneller

Rosario C2C is momenteel een nieuwe optie aan het ontwikkelen die de flesjes optisch detecteert in plaats van mechanisch. Hiervoor gaan wij de besturing ontwikkelen. Ook denken we gezamenlijk na over een machine die nog meer flessen per minuut kan bedrukken.

Onze specialist

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Voor meer informatie:

Commercieel technisch manager

 r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

 

E-mail: Verkoop@vse.nl

"VSE heeft onze conventionele besturing uitgebreid met servotechniek. Daardoor is de nauwkeurigheid van de zeefdruk sterk verbeterd."
Eelco Venema
Directeur Rosario C2C
Projecten

Succes Verhalen

 Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

Ingenieursbureaus Machinebouwers

Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen