• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven

Project Details

Bettink Service Team

Renewable

20 Nov 2018
Onze opdracht: Het verzorgen van een intelligente besturing van windmolens.

Onze technische uitdaging was:

  • Met gebruik van Siemens-componenten zonne-energie (gelijkstroom) en windenergie (wisselstroom) gelijkschakelen voor gebruik in het energienet.

Wat heeft VSE gedaan om dat te realiseren?

We werken met een permanentmagneetaandrijving, dus niet met een tandwielkast. Dankzij de intelligente besturing varieert de kracht van de magneet op de kracht van de wind. De molens zijn voorzien van sensoren die de windkracht en -richting meten. Al die techniek kan met de Siemens componenten heel goed worden bestuurd.

De Ervaring:

Een Siemens inverter maakt de energie geschikt voor gebruik in het net. Kees legt het uit: “Zonnestroom is weer anders dan windenergie. Zon is gelijkstroom en moet worden omgevormd, wind levert wisselstroom. De inverter schakelt de frequenties gelijk. We zijn via Siemens bij VSE terecht gekomen. De samenwerking verloopt heel prettig. Samen met VSE hebben we het hele project geoptimaliseerd en we kregen goede feedback en advies. Onder andere over de filtering en de aansluiting. De contacten zijn goed en het is natuurlijk super fijn dat de mensen van VSE de Siemens-systemen van binnen en van buiten kennen.
Projecten

Succes Verhalen

 Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

Ingenieursbureaus Machinebouwers

Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen