Project Details

ELM/ETEC

engineering heimachine

Infra

Machinebouwers

2018
ETEC

Engineering heimachine

ETEC uit Waddinxveen is actief in de grondverzetbranche. ELM is opgericht in de jaren 30 en al bijna 90 jaar actief als leverancier van machines voor industrie, gemeenten, land- & tuinbouw. Ze beschikken over een volledig uitgeruste constructieafdeling waarin we in eigen huis machines kunnen ontwikkelen en produceren. 

Onze Uitdaging:

ETEC werkte aan een machine voor het fabriceren van heipalen. Een enorm gevaarte dat veelal in Duitsland zal worden ingezet. Het gaat om een bijzondere machine, een enorm gevaarte, eenmaal opgebouwd met een gewicht van wel 135 ton. De basismachine was al wel beschikbaar, de aansturing ervan ook, maar de opbouw, makelaar en besturing moest worden geëngineerd. Ook de levertijd was een uitdaging.

De Oplossing:

Er werd gezocht naar een betrouwbare samenwerkingspartner met veel ervaring. VSE is hiervoor de aangewezen partij.

ETEC ontwierp zelf het hydraulische systeem – geheel met Bosch Rexroth-componenten – en maakte een opzet voor het elektrische deel. VSE kende die componenten, waaronder de RC4-besturingen die ETEC toepaste, en werkte dat elektrische deel vervolgens uit. 

220630 Etec heimachine met medewerker Teus

Hoe we dit deden:

VSE heeft de engineering en installatie van het besturingspaneel gedaan en advies gegeven over extra veiligheidsmaatregelen. De hoogopgeleide engineers van VSE zijn goed bekend met de Bosch Rexroth/componeneten, waaronder de RC4 besturing die hier is toegepast. 

Missie geslaagd

Het Resultaat

Het frame liet men engineeren bij een Italiaanse specialist, hier werd het in elkaar gelast. Vooral de opbouw is een complex geheel. Een makelaar die met stekkers moest worden aangesloten, vijf lieren – voor de makelaar, het contragewicht van 4 ton, de manbak, betonbak en een hulplier – die bestuurd en geregeld moesten worden.

Aandacht voor veiligheid, want er zijn veel bewegende delen op de opbouw aanwezig dus die veiligheid, maar zeker ook de aansturing, vormen een ingewikkeld geheel. Het moment van de waarheid was het moment dat de makelaar werd aangeleverd en alles werd samengebouwd. De makelaar werd tijdens het traject steeds zwaarder. Daardoor werden de voorwaarden bijgesteld en moesten er voortdurend zaken worden aangepast. Dan is het goed om samen te werken met VSE, een ervaren partij, die heel goed weet wat ze doen.

VSE is Solution partner van Bosch Rexroth. Ieder bedrijf heeft zijn eigen kracht. Ken die kracht, ken de kracht van je partners en zo weet je waar je elkaar kunt versterken. Aan Solution partners van Bosch Rexroth worden hoge kwaliteitseisen gesteld. VSE beschikt over veel kennis en ervaring, ook met RC-contollers. En ervaring maakt het verschil, overal.

 

Onze specialist

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

 

Ervaring maakt het verschil, overal.
Projecten

Succes Verhalen

 De eerste zero-emissie funderingsmachine

Machinebouwers Machinebouwers

De eerste zero-emissie funderingsmachine

 UltraCaps in magazijnkranen van Torsit

Machinebouwers Machinebouwers Siemens

UltraCaps in magazijnkranen van Torsit