Project Details

MBI B.V.

Nieuwbouw productiemachine, onderhouden en upgraden van bestaande machines

Industriële Automatisering

Productiebedrijven

Machinebouwers

2018-heden

www.mbi.nl

www.jenvtechniek.nl

MBI

Samen de klant slagvaardig houden

Vroeger bouwden productiebedrijven hun machines vaak zelf. Dit is mede door de automatisering en digitalisering specialistenwerk geworden, waarvoor zowel mechanische als besturingstechnische kennis is vereist. De samenwerking tussen VSE en J&V Techniek illustreert hoe industrieel automatiseerders en machinebouwers hun eindklanten verregaand kunnen ontzorgen.

Onze Uitdaging:

De GeoCeramica®-tegels van MBI dichten een gat in de markt. Om deze tegels automatisch te kunnen vervaardigen, moesten bestaande productielijnen worden aangepast en nieuwe productiemachines worden gebouwd. De kennis en capaciteit hiervoor had MBI niet zelf in huis.

De Oplossing:

Machinebouwer J&V Techniek uit Nieuw-Lekkerland ondersteunt MBI al jaren op alle mogelijke terreinen. De bouw van een nieuwe productiemachine vereiste behalve mechanische kennis ook ervaring met motion control en industriële automatisering. 

Door de krachtenbundeling met VSE leverde J&V Techniek niet alleen een innovatieve, state-of-the art productiemachine op, maar kon ook de service aan MBI worden verbreed.

GeoCeramica gaat als een raket.
Gertjan Janse (VSE) en John Janse (J&V Techniek).

Hoe we dit doen:

Met onze gezamenlijk ontwikkelde nieuwe productiemachine kan MBI haar GeoCeramica®-tegels in grotere hoeveelheden en nieuwe formaten naar de markt brengen. 

Om de productiecontinuïteit, -kwaliteit en -betrouwbaarheid te borgen, ondersteunen we MBI bij onderhoud aan en het upgraden van het machinepark. We werken samen op basis van openheid, eerlijkheid en vertrouwen.  Onze dienstverlening strekt verder dan alleen service, reparaties, upgrades en nieuwbouw. Zo hebben twee medewerkers van onze bedrijven de functie van hoofd technische dienst bij MBI een tijdlang ad interim ingevuld. Vervolgens hebben zij het nieuwe hoofd technische dienst wegwijs gemaakt binnen de organisatie.

Het Resultaat

Samen met J&V Techniek tilt VSE de productiekwaliteit, -snelheid en -flexibiliteit bij MBI naar een hoger plan – ieder vanuit zijn eigen expertise. Onder het motto ‘het succes van onze klanten is ook ons succes’ houden wij MBI slagvaardig.

Onze specialist

Jan van Vuuren

Jan van Vuuren

Technisch Manager

Tel +31 (0)182 387 166

E-mail: verkoop@vse.nl

Projecten

Succes Verhalen

 Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

Ingenieursbureaus Machinebouwers

Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen