Project Details

Hoogheemraadschap van Rijnland

Industriële automatisering

Infrastructuur

2022

www.rijnland.net

Hoogheemraadschap van Rijnland

Standaardisatie van besturingssoftware gemalen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de afgelopen jaren een aantal kleinere waterschappen overgenomen, die elk hun eigen software hadden. Dat gaf een enorme beheerlast en bovendien dreigde door de pensionering van collega’s de kennis van oudere systemen te verdwijnen. Om de uniformiteit in de organisatie te borgen heeft VSE de besturingssoftware van de gemalen gestandaardiseerd. 

Onze Uitdaging:

Het Hoogheemraadschap zocht een partner om op korte termijn te helpen met het standaardiseren van de besturingssoftware. VSE kon snel engineeringscapaciteit vrijmaken. Na de eerste gesprekken in oktober 2021 konden we al in december 2021 beginnen met schrijven van de software. 

 

open-dag-boezemgemaal-gouda-54_29547472401_o

De Oplossing:

Het Hoogheemraadschap heeft als beheerorganisatie een eigen softwareafdeling die goed wist welke standaard softwareblokken nodig waren, maar weinig ervaring had met het ontwikkelen van software van het begin af aan. VSE kon hier prima bij helpen. Wij hebben al voor tal van klanten in verschillende sectoren nieuwe software geschreven en bestaande software gestandaardiseerd.

 

Hoe we dit deden:

Onze software engineers hebben voor het Hoogheemraadschap alle benodigde softwareblokken ontwikkeld. De meeste standaardblokken waren al in maart 2022 klaar. Vervolgens hebben wij de softwareblokken geïntegreerd en getest op hun functionaliteit. Bijvoorbeeld: werkt een pompblok samen met een frequentieregelaar-blok, wat weer een motorblok kan aansturen? Alles is eerst virtueel getest, in een Digital Twin. Aansluitend is er getest op een testgemaal. 

Gemaal 3
Missie geslaagd

Het Resultaat

De standaardisatie van de besturingssoftware voor de gemalen maakt het softwarelandschap binnen het Hoogheemraadschap overzichtelijker en beter beheersbaar. Het Hoogheemraadschap maakt tegelijkertijd een efficiëntieslag, doordat de pompen optimaler kunnen draaien. Het is de bedoeling dat de software wordt uitgerold over alle gemalen: eerst de ca. 400 kleinere gemalen en op termijn ook de vier grote boezemgemalen. Over de samenwerking met VSE Industrial Automation is het Hoogheemraadschap erg tevreden. 

 

Onze specialist

Léon de Groot

Voor meer informatie:

Léon de Groot

Teamleider Software Engineering

Tel +31 (0)182 387 166

E-mail: Verkoop@vse.nl

"Dankzij de softwarestandaardisatie kunnen we een efficiëntieslag maken en onze pompen optimaler laten draaien."
Daan Karman
Hoogheemraadschap van Rijnland
Projecten

Succes Verhalen

 Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

Ingenieursbureaus Machinebouwers

Revisie van sleepwagen MARIN in vacuümtank

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen