Geluidscamera in de industrie

Tijdens de beurs Automation op 5 en 6 april in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch demonstreert VSE Industrial Automation een belangrijke nieuwe techniek die verrassende toepassingen in de industrie mogelijk maakt: een geluidscamera. Naast UV, infrarood, röntgen en dergelijke een bijzondere techniek om het onzichtbare zichtbaar te maken.

VSE is een platformonafhankelijke systeemintegrator met nieuwsgierige specialisten op het gebied van motion, robotica en vision. Op zoek naar nieuwe invalshoeken en vernieuwende technieken voor de proces- en verpakkingsindustrie zocht VSE de samenwerking met Sorama uit Eindhoven, leverancier van de geluidscamerasystemen.

Deze systemen bestaan uit zorgvuldig in een grid geplaatste microfoons, gekoppeld aan slimme 'luisteralgoritmes'.  Hiermee kan worden ingezoomd op specifieke frequenties die horen bij een bepaald type trilling. Ook kunnen ze de locaties van trillingsbronnen nauwkeurig 3D in beeld brengen. Samen met VSE werkt Sorama aan vernieuwende toepassingen voor geluidscamera's in de industrie voor onder andere verpakkingstoepassingen en voorspellend onderhoud.

Op de Automation toont VSE daarnaast hoe men voor haar opdrachtgevers op zoek gaat naar de beste oplossing voor iedere specifieke situatie. Een beste oplossing zit hem soms namelijk in het gebruiken van wat er is, en dat aanpassen aan de nieuwste techniek. Want nieuw hoeft niet altijd nieuw te zijn. VSE toont hoe zo’n oplossing eruit kan zien. Op een bijzondere en duurzame manier.

VSE is te vinden op stand B407 tijdens Automation 2017. Kom kijken en luisteren wat er met geluidscamera's allemaal mogelijk is! Aanmelden kan via http://bit.ly/2m8snMB