Project Details

MBI B.V.

Industriële robot voor het verplaatsen van tegels

Industriële automatisering

Productiebedrijf

2021

MBI

Industriële robot slaat de brug

Robots werken snel, nauwkeurig en kunnen zware gewichten tillen. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit industriële productieomgevingen. Om keramische tegels met een betonnen onderlaag snel te kunnen verplaatsen binnen de productielijn, leverde VSE voor tegelproducent MBI in Nieuw-Lekkerland een high-end industriële robot, die een bestaande productielijn verbindt met een nieuw stuk lijn.

Onze Uitdaging:

Bij MBI is een bestaande productielijn uitgebreid ten behoeve van de automatische productie van GeoCeramica®-tegels. Om het bestaande en nieuwe onderdeel van de lijn met elkaar te kunnen integreren, was een bijzondere besturing nodig.

De Oplossing:

MBI had al positieve ervaringen met een refurbished robot en vroeg deze toe te passen in het proces. Op ons advies is gekozen voor een refurbished industriële robot van FANUC die voorheen in de auto-industrie is ingezet. VSE verzorgde de programmering, het testwerk en de integratie van de robot in de productielijn.

Industriële robot MBI

Hoe we dit deden:

Na het programmeren van de robot hebben we deze in onze eigen werkplaats (virtueel) getest. Vervolgens vond de installatie bij de klant plaats. De inbedrijfstelling verliep vlot; de robot ging direct aan de slag. Hij pakt de (zware!) tegels uit het nieuwe gedeelte van de productielijn en legt ze in het carrousel van de bestaande lijn. Daarmee vormt hij het koppelstuk tussen nieuw en bestaand in de lijn. 

Ook voor een nieuwe productielijn, die we in opdracht van MBI samen met machinebouwer J&V Techniek aan het ontwikkelen zijn, gaan we een FANUC-robot inzetten. 

Lees over de samenwerking tussen VSE en J&V Techniek ook onze blog

 

Missie geslaagd

Het Resultaat

Met de industriële robot als koppelstuk tussen de bestaande productielijn en het nieuwe gedeelte kan MBI voortaan nog sneller en kostenefficiënter GeoCeramica®-tegels  produceren. 

Meer weten?

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

r.van.dusseldorp@vse.nl 

+31 6 249 321 91

Projecten

Succes Verhalen

 De eerste zero-emissie funderingsmachine

Machinebouwers Machinebouwers

De eerste zero-emissie funderingsmachine

 UltraCaps in magazijnkranen van Torsit

Machinebouwers Machinebouwers Siemens

UltraCaps in magazijnkranen van Torsit