Project Details

Woltman

Industriële automatisering

Machinebouwers

Continu

www.diesekogroup.com

Woltman

Besturingen voor funderingsmachines

Woltman levert funderingsmachines. Hei-, boor- en drainagemachines met aanverwante apparatuur, altijd klantspecifiek. Als partner mogen wij al jaren de besturingen van de machines realiseren en servicen. We hebben een stevige band opgebouwd en denken actief met Woltman mee over verbetermogelijkheden.

Onze Uitdaging:

In 2019 leverde Woltman de 3000 PDS op, de grootste funderingsmachine van Europa. De machine is ingezet voor de aanleg van de Blankenburgtunnel onder de Maas. Het gaat om een hijskaan en funderingsmachine in één. De kraan kan tot 300 ton gewicht hijsen. Daarnaast kan de machine stalen buizen met een gewicht van 40 ton de grond in trillen. Het laatste stuk worden ze geleid geheid. De giek kan voorover en achterover kantelen. De makelaar kan voor- en achteruit schuiven en naar links en rechts bewegen. Dit alles gebeurt heel gecontroleerd. VSE leverde geavanceerde meet- en besturingstechniek om dit mogelijk te maken.

Woltman

De Oplossing:

Een loadcel als lastmomentbeveiliging meet de krachten op de tuikabels. In de giek zit een hoekmeting die meet hoe ver het gewicht van het hart van de kraan vandaan is. In uitgebreide hijstabellen wordt automatisch berekend of het gewicht ook haalbaar is. Zwenken, hijsen of kantelen van de giek, alles wordt automatisch gereduceerd als het maximale lastmoment wordt bereikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de motoren en controllers. Hiervoor heeft VSE de besturingssoftware volledig nieuw geprogrammeerd. De controller zoekt altijd de beste stand van de motor.

Hoe we dit deden:

Woltman gaf aan hoe ze het elektrische deel en de software wilden hebben en wij hebben het ontworpen. Zo doen we dat bij alle projecten voor Woltman. Samen hebben we al diverse projecten gerealiseerd. Daaronder het vervangen van alle relaistechniek voor de 90 DR boorstelling door een PLC. We bouwen de besturingssoftware modulair op. We engineeren alle zaken die we tegenkomen en kunnen ze desgewenst eenvoudig toevoegen aan een besturing. Als een nieuwe optie vaker gaat voorkomen, dan wordt die toegevoegd aan het basisontwerp. Er is altijd één basisversie en het maakt niet uit op welke machine die gaat. Dat scheelt versiebeheer en is makkelijk te updaten en uit te wisselen. Het is eenvoudiger en goedkoper om zaken in de standaard op te nemen. Als de klant zich bedenkt, en toch een bepaalde optie wil, dan is dat heel eenvoudig te realiseren. We bereiden alles prefab voor in Schoonhoven. Op deze manier hebben we bij Woltman in huis maar een korte installatietijd nodig.

Woltman-extra
Missie geslaagd

Het Resultaat

Een tevreden klant! Woltman over VSE: “De VSE-programmeurs zijn heel ervaren en kennen ook de componenten van verschillende leveranciers goed. Ook met de componenten van Bosch Rexroth, die we hebben ingezet voor de 3000 PDS, kunnen ze goed uit de voeten en het overleg met de fabrikant verloopt ook prima. Alles is altijd tiptop afgewerkt en we hebben nooit verbeteringen nodig. Ze doen het precies zoals wij het graag willen en vaak zelf nog met verbeteringen. Ze denken echt met ons mee, dat is heel fijn.”

Onze specialist

Roy van Rijswijk

Voor meer informatie:

Roy van Rijswijk

Project Manager

Tel +31 (0)182 387 166

 

E-mail: Verkoop@vse.nl

"VSE Industrial Automation denkt met ons mee en alles is tiptop afgewerkt."
Gerard de Jong
Woltman
Projecten

Succes Verhalen

 ETEC - engineering van machine voor heipalen

Infra Ingenieursbureaus Projecten

ETEC - engineering van machine voor heipalen

 MARIN - revisie sleepwagen

Consmema Ingenieursbureaus Machinebouwers Projecten Siemens

MARIN - revisie sleepwagen

 Besturing windmolen Bettink

Ingenieursbureaus

Besturing windmolen Bettink