Project Details

Vialis

Nieuwe besturing Papendrechtsebrug

Industriële Automatisering

Infrastructuur

2015
Vialis

Papendrechtsebrug

De Papendrechtsebrug of Merwedebrug, is een stalen boogbrug over de BenedenMerwede tussen Dordrecht en Papendrecht. Vialis werkt in opdracht van Rijkswaterstaat om verschillende werkzaamheden aan de Papendrechtsebrug uit te voeren. Vialis zet zich in voor een duurzame, veilige en efficiënte mobiliteit over weg, water en spoor. Van pientere parkeersystemen tot energiebesparende bruggen, van toonaangevende tunnels tot robuuste railsystemen. 

Onze Uitdaging:

De Papendrechtsebrug kreeg een compleet nieuwe aandrijving en besturing. Het is in omvang een groot project, dat binnen een strak schema afgerond moest zijn. 

 

De Oplossing:

Vialis zette VSE in bij dit grote project. Met haar hoogopgeleide specialisten is VSE een waardevolle partner om mee samen te werken in de natte infra. VSE voldoet aan een breed scala van eisen. Zowel wat betreft machinerichtlijnen als EMCelectromagnetic compatibility. Veiligheid is daarnaast een belangrijke factor in alle facetten van het project. 

Hoe we dit deden:

Behalve de aandrijving wordt ook de besturing van de brug volledig vernieuwd. De volledige elekrotechnische lay-out zal door VSE opnieuw worden ontworpen. En onderdeel van de opdracht is het herautomatiseren van de brug, inclusief alle software-engineering, nieuwe schakelkasten, motoren om de brug te openen en sluiten en het in bedrijf stellen er van. 
Veiligheid was een cruciale randvoorwaarde, al het andere is ondergeschikt aan veiligheid. Of het nu gaat om de veiligheid tijdens de uitvoering van een project, de veiligheid van de eigen professionals van VSE die erbij betrokken zijn of de veiligheid als het werk is opgeleverd bij de opdrachtgever. 
VSE werkte samen met opdrachtgever Vialis en Volker Rail. Een resultaatgerichte aanpak en heldere afspraken vormen altijd de basis van een goede samenwerking. 
Vanaf het begin was de focus gericht op het binnen een strak schema afronden van de werkzaamheden. Om dat te realiseren zijn bijvoorbeeld de geselecteerde motoren eerst getest door het team van specialisten voordat ze de brug op gingen. Dat scheelde tijd.

Missie geslaagd

Het Resultaat

De werkzaamheden zijn ruim binnen de planning afgerond. Na een laatste nacht testen en proefdraaien was de Papendrechtsebrug klaar om weer in gebruik genomen te worden.

VSE heeft in dit project samengewerkt met partners Vialis en Volker Rail, de goede samenwerking was van cruciaal belang voor een vlekkeloze uitvoering ervan.

Onze specialist

Radboud van Dusseldorp

Vraag naar elektrificatie bouwmaterieel

Commercieel technisch manager

 r.van.dusseldorp@vse.nl

+31 6 249 321 91

 

VSE heeft samengewerkt met partners Vialis en Volker Rail; drie V's, een verdraaid sterke eenheid.
Projecten

Succes Verhalen

 UltraCaps in magazijnkranen van Torsit

Machinebouwers Machinebouwers Siemens

UltraCaps in magazijnkranen van Torsit

 Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer

Infra Infrastructurele werken Machinebouwers Machinebouwers Siemens

Hybride aggregaat voor duurzaam netbeheer