Spotlight: Greenproject

Het gaat al bijna wennen, die spotlight. Voor de National Business Succes Award waren we natuurlijk al veel in beeld, zowel letterlijk als figuurlijk, en we hebben inmiddels al aardig wat filmopnames achter de rug zo links en rechts.

Vorige week was het weer zover. Voor het programma Greenproject mochten we uitleggen hoe het nou precies zit met een van onze projecten waar we nog steeds ongelofelijk trots op zijn: De Ramspolbrug! De eerste - en nog steeds enige - energieneutrale brug ter wereld. Met die brug wonnen we de allereerste Energie Nul Prijs in Nederland, dus die trots is ook wel terecht, toch?

Wij doen in ieder geval ons best.

Presentator Roel Kyvelos voelde ons aan de tand en werd net zo enthousiast als wij dat zelf zijn. Want hoe simpel kan het zijn? Nou, zo simpel dus.

‘Energie ergens vandaan halen, naar de andere kant brengen  en zo bouw je eigenlijk een cirkel’, zo verwoordde de presentator heel simplistisch het principe dat we hier hebben ingezet. En net als wij vroeg de presentator zich hardop af waarom dat eigenlijk niet overal zo gebeurt. Wij doen in ieder geval ons best.

Zo zag de kijker in dezelfde uitzending onze ontwikkeling van een hybride boot met een hybride aandrijving die we geheel in eigen huis ontwikkeld hebben. De presentator schetste de toekomst zo dat we met een energie-efficiënte boot onder een energieneutrale brug door varen. Als het aan ons ligt in ieder geval wel!

En als je de sector op deze manier op de kaart zet, je profileert met innovaties, dan ben je eigenlijk niet alleen promotie aan het maken voor je eigen organisatie en ideeën, maar dan breek je gelijk een lans voor de innovativiteit van de gehele sector.  En ook dat viel op. We kregen een hele aardige mail van Rob Hommersen, de voorzitter van de branchevereniging FEDA, waar we ook best een beetje blij van werden. Met zijn goedvinden natuurlijk:

‘Ik was erg verrast en enthousiast je op de buis te zien en ben ervan overtuigd dat dit als PR/Marketing actie voor VSE zeer geslaagd is.
Jullie team heeft VSE in dit filmpje, ten overstaan van het Nederlandse kijkpubliek, heel sterk neergezet.  Complimenten, gewoon topklasse!’

We kunnen ons voorstellen dat je ervan baalt als je het niet gezien hebt. Daarom geven we je graag de link naar dit deel van de uitzending op youtube.

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.