• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Tadaa…

Tadaa…

Het is donderdagmiddag, 6 oktober. Het is bijna vier uur en de spanning stijgt. De nerveuze gezichten van de genomineerde teams staan strak van de spanning. Ze moeten eerst nog een boekpresentatie door en dan is het zover. Juryvoorzitter Michiel de Ruyter neemt het woord en het wachten is bijna gedaan.

Wat moet het moeilijk zijn als je een half jaar hard hebt gewerkt, al sinds juni weet dat je genomineerd bent en kans maakt op de hoofdprijs. Maar ze hielden zich goed. De juryvoorzitter houdt zijn inleidende praatje, stelt de teams en hun projecten voor en dan is EINDELIJK het moment daar…

En de winnaar is: de boxfolding device van Saxion Enschede!

De heren juichen het uit en de organisatie moet stiekem een beetje gekreund hebben. Want hoewel de afvaardiging tijdens deze bekendmaking al bestaat uit een flink aantal heren, is het werkelijke aantal teamleden nog groter: twaalf studenten zorgden voor de uitwerking van het winnende project. En de te winnen prijs is een iPad per teamlid. Tja, dan doe je niet kinderachtig en heb je ook daadwerkelijk 12 iPads ingeslagen.

Op de foto zien we Bram Gotink, Jan-Jaap Keizers, Tom Gesselink, Huib Kempen, René van de Guchte, Stan te Molder en Victor Hoijtink. Niet op de foto, maar ook winnaar zijn Djim Olberikket, Frank Spierings, Arnoud Hammink, Sem Berkel en Peter op den Dries.
Een mooie bekroning van een half jaar hard werken, zo horen we uit de monden die van opwinding eerst niet weten wie zal beginnen en dan allemaal tegelijk gaan praten. Een project dat direct uit het bedrijfsleven afkomstig is, van Easy Sanitary Solutions uit Oldenzaal. De teamleden roemen de informele sfeer van de opdrachtgever, die het team de vrije hand gaf. “Iedere twee weken presenteerde we de tussentijdse resultaten en kregen we feedback. Zo konden we bijstellen en aanpassen waar nodig. Heel erg agile werken.”

De coördinator van de teams bij Saxion, Hans van der Meij, wil wel toelichten hoe het ging. “We hebben een heuse voorcompetitie gehouden bij Saxion. Daar kwamen drie projecten uit die we hebben voorgedragen. Het winnende team bestond oorspronkelijk uit twee afzonderlijke projectgroepen, die op enig moment samen het idee zijn gaan uitwerken tot het uiteindelijke product. Dat dat zo goed geslaagd is, is dankzij de inspanning van de projectleiders Bram Gotink en Frank Spierings. Want als twee teams afzonderlijk hebben gewerkt en dan samen moeten afronden, kan dat ook heel anders uitpakken. De projectleiders hebben dat traject heel goed gemanaged.”

Marc Vissers van Lenze zat ook in de jury. Wat hem opviel was dat het niveau heel hoog was en er een enorme creativiteit in de techniek te zien was. De eenvoud van denken leidde tot verrassende oplossingen, zo horen we van hem.

Juryvoorzitter Michiel de Ruyter was erg verheugd te mogen melden dat alle deelnemers een bedrijfsbezoek bij een lid van de FEDA naar keuze krijgen. Die vinken bij elkaar brengen, dat is het doel.