• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Slimme automatisering maakt productie duurzamer en efficiënter

Slimme automatisering maakt productie duurzamer en efficiënter

Efficiënte productieprocessen die bovendien spaarzaam omgaan met energie en hulpstoffen? Slimme automatisering maakt het mogelijk. Innovaties op dit gebied ontdekt u tijdens de automatica van 21 tot 24 juni in München.

Voor producenten in diverse sectoren komt er steeds meer technologie bij waarmee zij hun processen zowel efficiënter als energiezuiniger kunnen maken. Tijdens automatica, hét tweejaarlijkse internationale event op het gebied van ‘Smart Automation en Robotica’, maakt u kennis met state-of-the-art oplossingen voor product- en productie-optimalisatie en ontdekt u de nieuwste visionaire key-technologieën.

Van robot tot digital twin

IndustrieVandaag werpt al een blik vooruit op de beurs en de innovaties die er getoond worden voor het verduurzamen en efficiënter maken van productieprocessen. Denk aan robots, AGV’s en het werken met digital twins. Met een digital twin kan onder meer het energieverbruik van geautomatiseerde assemblage- en transportsystemen worden bepaald voor de engineering ervan afgerond is. Zo kan men al tijdens het ontwikkelen optimalisatiestappen zetten. Daarnaast worden digital twins ingezet om continu de kwaliteit van producten en productielijnen naar een hoger plan te tillen.

Nederlandse kracht

Nederland presenteert zich al jaren op de automatica onder de propositie van de Holland branding ‘Je moet in Nederland zijn voor oplossingen voor internationale maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat.’ Holland Robotics organiseert op de beurs een gezamenlijk Holland paviljoen om de kracht van de Nederlandse robotica- en automatiseringssector zichtbaar te maken: het creatief samenwerken tussen de producenten van eindproducten en de toeleverketen.

Neem contact op

Benieuwd hoe VSE Industrial Automation u kan helpen uw productie- en assemblageprocessen te verduurzamen én efficiënter te maken? Bekijk onze projectreferenties rond robotisering, automatisering, motion control en elektrificatie. En neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.