• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Een mid-life update: Zo goed als nieuw? Beter!

Een mid-life update: Zo goed als nieuw? Beter!

Beter? Na een mid-life update? Jazeker! Een machine die al tientallen jaren zijn diensten heeft bewezen, is vaak nog lang niet rijp voor de schroothoop. Als je maar weet wat je doet. Met een zogenaamde mid-life update maakt VSE menig installatie klaar voor minstens eenzelfde periode van rendabel opereren.

Of het nu gaat om ombouwen voor een nieuw proces, extra functionaliteiten toevoegen aan een lijn of gewoon toekomstbestendig maken voor hetzelfde proces, VSE weet wat erbij komt kijken. Zo ontvlochten we laatst twee lijnen die een gezamenlijk proces op één station deelden. Met minimale stilstand! We vervingen een besturing uit een ander tijdperk en stuurden de nieuwe besturing op een logische en transparante manier aan. Met veel meer gebruikersgemak. En we namen een flowpacker van veertig jaar oud onder handen. Waarom? Omdat het kan.

Ingenieuze techniek

De flowpacker stond al even werkeloos in een hoekje toen wij het verzoek kregen hem onder handen te nemen. Het geheel was mechanisch bijzonder ingenieus in elkaar gezet. Draaistroommotoren, tandwielkunst en excentrische bewegingen, onze engineers haalden hun hart op. Maar. Vandaag de dag werken we met andere technieken, die het geheel efficiënter laten werken.

“De constructie werd aangedreven door één motor!” zo vertelt Wouter van Leeuwen. “Met een heel stelsel van tandwielen, riemen en andere overbrengingen werden alle verschillende functies aangedreven. Dat betekent dat het afstellen van afzonderlijke functies een hele lastig klus was en qua snelheid viel er zo goed als niets te regelen.” Natuurlijk niet erg handig als je weleens van product moet wisselen. De ‘gebruiksaanwijzing’ voor de operator riep bij jullie schrijver een bijna ontroerde reactie op, zie zelf maar.

Nu met software
Patrick Kok is druk bezig om de laatste puntjes van de besturing op de i te zetten. “Vroeger was het nodig om mechatronisch heel slim te zijn om dergelijk constructies aan te sturen. Maar nu hoeft dat niet meer, je kunt nu met software alles regelen en aanpassen. Zo hebben we nu nieuwe tandwielen en een tandschijf rechtstreeks op de as kunnen monteren, waardoor de constructie geen speling heeft.” De nieuwe besturing bestaat uit drie servomotoren die in de software gekoppeld zijn om synchroon met elkaar te lopen. In die software zijn verschillende ‘recepten‘ ingevoerd voor verschillende producten.

Kok: “voorheen wist men door de poeliebreedte en vertragingskast precies wat één omwenteling was. Nu moet de elektronische hardware nog steeds meten wat de mechanische data is. Bijvoorbeeld 800 millimeter lopen staat gelijk aan 1 omwenteling. Daar schrijven we dan de code omheen. Voor de standaardfunctie maken we gebruik van spotdetectie en corrigeren we trek en stuwing van de folie.” De besturing is te regelen via een HMI en de gekozen componenten zijn van Omron. “In een functieblok zit de rotary knife functie en daarmee kan de beitelfunctionaliteit worden ingeregeld. Een belangrijke, want die zorgt voor het sealen en snijden van de folie. Dat is een behoorlijk nauwkeurige functie bij deze snelheden. Daarnaast heb je de mogelijkheid voor productdetectie. Wat wil je als er geen product gedetecteerd is. Dat kun je allemaal instellen.”

Veiliger
Ook veiligheidsfuncties zijn nu geïntegreerd in de controller. Zo is de noodstop rechtstreeks aangesloten op de remote IO, wat veel minder bekabeling vraagt en dus kortere installatietijd. Bovendien is het geheel veel overzichtelijker. Het signaal blijft binnen de CPU en is makkelijker door te zetten.

Op de beurs Automation toont VSE deze ‘nieuwe’ flowpacker. De voordelen? Met een geringe investering gebruik kunnen maken van de modernste techniek. Met alle voordelen van dien. Productinstelling is een fluitje van een cent en de capaciteit is verdubbeld. Wij doen het ervoor!