• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Flexibel, efficiënt en op maat

Flexibel, efficiënt en op maat

Verlengstuk van Technische Dienst Concorp
In Waddinxveen staat al sinds mensenheugenis een snoepjesfabriek. Oudhollands suikerwerk zoals schuimpjes, toverballen en nog veel meer ander lekkers rolt er iedere dag weer van de band. En VSE is er kind aan huis. Niet voor het snoepgoed – alhoewel – maar voor ondersteuning van de technische dienst.

Bert Maaten en Raymond van Mourik zijn beiden werkzaam in de technische dienst van Concorp. De fabriek in Waddinxveen was tot 2007 bekend onder de naam Schuttelaar. Nadat jullie verslaggever is gepoetst tot achter de oren, alle kleding heeft bedekt met een hygiënische overlaag, en zelfs de pen heeft verruild voor een detecteerbare, mag ze het productiegebied betreden. Het is druk in het bedrijf, want een groot deel van de snoepjes dat nu wordt geproduceerd betreft strooigoed en schuimpjes. Ai, de verleiding. Raymond wordt al snel weggeroepen, want alle lijnen moeten produceren. Dus Bert neemt de honneurs waar, geeft een rondleiding en laat een paar projecten zien waar VSE bij betrokken is.

Gerichte inzet
“Eigenlijk zijn de VSE-mensen een verlengstuk van onze eigen technische dienst. Bij grote projecten zijn ze hier wat langer achter elkaar aan het werk, maar het komt ook voor dat we ze inschakelen voor kortdurende werkzaamheden. Onze eigen technische dienst is de afgelopen jaren uitgedund en we huren nu vaker in. Dat heeft ook zo zijn voordelen, zeker als je mensen hebt die je bedrijf kennen en precies weten wat er speelt en wat jouw wensen zijn. Dan kun je de beschikbare middelen gewoon heel efficiënt en gericht inzetten.”

Drageerpannen
Voor Bert is VSE een prettige partner om mee te werken. “Ze investeren heel duidelijk in de relatie, ook als daar niet direct een project tegenover staat. Dat is ook heel belangrijk voor de gunfactor, maar zonder de juiste kennis zou dat natuurlijk nog niets waard zijn.” Bert laat een productiehal zien met rij na rij zogenaamde drageerpannen. Grote koperen halfopen ketels die al ronddraaiend een coating aanbrengen op kernsnoepjes. “Deze drageerpannen zijn door VSE omgebouwd en voorzien van nieuwe motoren en assen, maar ook van compleet nieuwe frames,” vertelt hij. “Dat is netjes gedaan. Daarvoor is Chris Hoogenboom hier bezig geweest. Hij is een allround technicus, hij kan lassen en beheerst zowel elektrotechniek als mechatronica.”

Ze investeren heel duidelijk in de relatie, ook als daar niet direct een project tegenover staat.

Allround
Vooral de flexibiliteit en betrokkenheid ziet Bert als grote pluspunten. “Als we iemand nodig hebben, dan is altijd vrij snel iemand beschikbaar, met de juiste kennis. Dat is voor ons natuurlijk erg belangrijk. De medewerkers van VSE krijgen van het bedrijf de ruimte om heel allround te worden. Dat is voor ons erg fijn werken. Er zijn maar weinig bedrijven die hun capaciteit zo weten te managen als VSE.”
Vaak kan een project vooraf worden ingepland. “Het gaat natuurlijk wel over en weer. Als wij klussen hebben, kijken we ook wel naar de prioriteit. Zo wordt er nu een upgrade gedaan van bepaalde elektrische installaties. De hoogste prio is nu klaar de andere prio’s plannen we in overleg in.

Kennis
Voordelen van inhuren zijn behalve de flexibele inzet, natuurlijk ook de kennis. “Zoals ik al zei, ze krijgen sowieso de ruimte om zich allround te ontwikkelen, maar alleen al op het gebied van elektrotechniek is de kennis diepgaander.”
Raymond voegt zich weer bij ons. “Voor dat project met de drageerpannen is Chris Hoogenboom wel een week of vijf continu bij Concorp aan het werk geweest. Dat is prima verlopen, het is net of hij bij het team hoort. En sowieso begrijpen de mensen van VSE wel wat erbij komt kijken als ze in een hygiënische omgeving moeten werken. Dus dat scheelt al direct.”