• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Johan Hartman – trots op zijn team

Johan Hartman – trots op zijn team

Tijd voor een collega. Dit keer namen we Johan Hartman apart om hem te laten vertellen over zijn werk bij VSE. Johan is chef werkplaats, die als inleen bij VSE kwam en nooit meer weg ging. “Het bedrijf is continu met ontwikkeling bezig en de sfeer onderling is ook heel goed.”

Johan zou voor vier weken worden ingeleend. Vier weken werden vijf maanden en toen besloten ze maar om zijn dienstverband definitief te maken. “We kenden elkaar natuurlijk inmiddels wel en de klik was er. Dus toen ze me vroegen om te blijven, was de beslissing niet zo moeilijk.” Een chef werkplaats bij VSE – nou ja, Johan dan tenminste – houdt zich bezig met de coördinatie van de werkplaats, de planning, verzorgt gereedschapskeuring, kwaliteitscontrole en testwerk én begeleidt stagiaires.

Van plaat tot getest
Een flink uitgebreide taakomschrijving. Hartman voelt zich als een vis in het water. “In onze werkplaats bouwen we een besturingskast zowel elektrotechnisch als mechanisch, soms inclusief panelenbouw. Van plaat tot getest gaan ze hier de deur uit. Het zijn altijd bijzondere projecten voor hele diverse soorten klanten. Dat maakt het werk afwisselend en interessant. Daarnaast is het een prettige platte organisatie, zonder hiërarchie. Dat spreekt mij enorm aan.”

Het merendeel van de tijd is Johan dan ook in de werkplaats te vinden. “Heel af en toe heb ik eens een klus buiten de deur. Dat vind ik ook echt uitdagend en leuk. Je ziet dan hoe het project dat je in je werkplaats hebt gemaakt, in de praktijk tot leven komt. Je ziet in wat voor omgeving iets gaat werken en doordat je het eindresultaat ook echt werkend ziet, krijg je er nog meer gevoel bij.”

Balans
Of hij niet liever vaker op projecten zou willen werken? “Nee, dit is juist een hele bewuste keuze. Ik heb een hobby waar nogal wat tijd in gaat zitten. Die balans die ik nu heb, tussen werktijden en privé, die is heerlijk. Als ik meer op projecten zou zitten, zou ik vaak langere dagen maken of door de reistijd naar de klant later thuis zijn.” Die hobby? “Wielrennen! Zowel op de baan als buiten. De Mont Ventoux staat standaard op het programma en dit jaar zijn we tien weken in Azië wezen fietsen. Als je dat dus niet bijhoudt qua training, dan kom je niet mee met de groep. Daar ben ik dus heel trouw in, want dat is erg belangrijk voor me!”

Als we hem vragen naar een voorbeeld van een leuke klus op locatie, blijkt het moeilijk kiezen. Nou vooruit, die bij Nutricia. “Bij een verbouwing moest er een besturingspaneel verhuizen. Bij Nutricia mag nooit lang stilstand zijn, dus de tijdsdruk was heel hoog. Met twee man hebben we het paneel losgekoppeld en in een andere bouwvorm weer teruggezet. Het scheelt dat we daar kind aan huis zijn en heel goed de weg kennen. Maar bij dit soort klussen moet ook niets tegen zitten. De productielijn moet door en dan is het toch spannend of het allemaal binnen de geplande tijd lukt.”

Het team
Over zijn team: “We werken met een heel hecht team met totaal verschillende persoonlijkheden. Het team is heel veelzijdig en super goed op elkaar ingespeeld. Dat is echt een plezier om mee te werken.” Hij refereert nog even aan het duo Ruben en Fred, dat we eerder interviewden. “Ook twee zo totaal verschillende jongens. Die kunnen met elkaar lezen en schrijven, die zijn een echte aanwinst.”
Bij zijn vorige werkgever maakte Johan in totaal wel 6 keer een verhuizing van de werkplaats mee. Hij weet dus prima wat daarbij komt kijken en is gevraagd om de eerste opzet voor de werkplaats in de nieuwe huisvesting op te zetten. “Het voelt goed dat ik dat vertrouwen krijg en het is ook heel leuk om te doen.”

Waardering
“VSE is een jeugdig bedrijf waar je echt uitdaging kunt vinden. Je krijgt daarbij het vertrouwen om zelfstandig te mogen werken en er is gemeende waardering. De collega’s zijn ook oprecht geïnteresseerd in elkaars werk. Mensen staan voor elkaar klaar, hebben iets voor elkaar over en bijvoorbeeld op zaterdag zul je hier ook altijd collega’s vinden. Iedereen staat ook open om van een ander te leren. Zo til je elkaar steeds naar een hoger niveau.”