• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Kabinet zet in op duurzame industrie

Kabinet zet in op duurzame industrie

Nederland wil internationaal koploper zijn in het verduurzamen van de industrie. Dat blijkt uit de visie en uitvoeringsagenda voor strategisch en groen industriebeleid van het kabinet.

Het kabinet zet in op een actief en strategisch industriebeleid. Naast gerichte investeringen in innovatie en onderzoek stimuleert de overheid digitalisering van productieprocessen. Minister Adriaansens (MEZK): “Onze industrie laat keer op keer zien waarin wij als klein land vooroplopen. Onze voedingsmiddelen gaan de wereld over. Onze raffinaderijen, chemie en metaalindustrie staan aan de basis van een breed scala aan producten. Van wasmiddelen tot medicijnen en van gereedschap tot verf. Nederlandse producten staan in huishoudens in de hele wereld op de plank.”

Circulaire economie

De industrie speelt volgens het kabinet een sleutelrol in de verduurzamingstaak die voor ons ligt. Ze moet ons klaarstomen voor een schone toekomst en ons minder afhankelijk maken van andere landen als het bijvoorbeeld gaat om duurzame energie, maar ook om medicijnen en hulpmiddelen. “Met de industrie kunnen we het verschil maken bij de grote transities waar Nederland en de EU voor staan. De industrie speelt een sleutelrol in de verduurzaming van het energieverbruik en het circulair maken van het grondstoffengebruik. Ze is de motor van onze innovatieve economie door het ontwikkelen en toepassen van digitale en andere sleuteltechnologieën.”

Maatwerk

Voor het stimuleren van technologische innovatie binnen de industrie en voor het opleiden en omscholen van talent maakt het kabinet gebruik van het Nationaal Groeifonds van 20 miljard euro. Het Nationaal Groeifonds investeert in projecten op het gebied van Kennisontwikkeling en Onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Voor maatwerkafspraken over CO2-reductie is 3 miljard euro beschikbaar.

Verduurzaming

Als specialist in industriële automatisering en motion control helpt VSE Industrial Automation dagelijks klanten uit de industrie en infrastructuur bij het verduurzamen van hun processen. Zo elektrificeren wij bouwmachines en standaardiseren wij software. We investeren in kennis over de nieuwste technologische oplossingen om te verduurzamen en laten ons regelmatig bijscholen over ontwikkelingen op dit gebied.

Heeft u een verduurzamingsvraagstuk binnen uw industriële of infrastructurele omgeving? Neem dan contact met ons op: verkoop@vse.nl