• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Mocon 2015 trapt af met inspirerende sessie André Kuipers

Mocon 2015 trapt af met inspirerende sessie André Kuipers

Een ontbijsessie met ruimtevaarder André Kuipers. Daarmee trapt Mocon 2015 dit jaar het tweedaagse event af.

De kennis van de ruimtevaarder en de ervaring die hij tijdens zijn ruimtemissies opdeed, geven een andere kijk op techniek, aldus de organisatie.

Bedrijven die tijdens de inspiratiesessie aanwezig zijn, krijgen daardoor volgens hen handvatten om persoonlijke missies te laten slagen.

Mocon is een tweedaags event voor industrial motion control and drive technologies en vindt plaats op 22 en 23 april as. in Den Bosch.

Kruisbestuiving sectoren
De rode draad dit jaar is kruisbestuiving. Tijdens meerdere kennissessies worden verschillende innovaties uit de voedings- en verpakkingsindustrie, agrarische, logistieke en zorgsector belicht. Bezoekers maken daardoor kennis met andere sectoren. Dat kan tot verrassende inzichten leiden, verwacht de organisatie. Innovaties en trends buiten de ‘eigen’ industrie kunnen resulteren tot inspiratie en verrassende oplossingen.

Tijdens een demoroute waarbij bezoekers zelf aan de knoppen mogen draaien laat Mocon ze met een andere bril naar techniek kijken. Verder zijn er demo’s, zoals de revolutionaire Baxter-robot van Rethink die de samenwerking tussen robot en mensen nog eenvoudiger maakt.

Debat over 1 stuks, 0 waste 
In samenwerking met  Link Magazine wordt een paneldiscussie georganiseerd waarbij toeleveranciers en OEM´ers hun visie geven op actuele cases uit de branche. Bedrijven uit de maakindustrie en kennisinstellingen gaan met elkaar in debat over de stelling: ‘1 stuks, 0 waste – slimme organisatie’. Daarbij wordt de verbinding gelegd tussen mens, machine, methode en markt.

Meer weten? Kijk dan op Mocon 2015.