• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Nieuwe lijntjes  Teamleider paneelbouw: Carel van Weijen

Nieuwe lijntjes Teamleider paneelbouw: Carel van Weijen

Sinds begin dit jaar is Carel van Weijen teamleider paneelbouw bij VSE. Onderdeel van de strategie van VSE, we konden het al lezen in het interview met Bouwina, is het omvormen van de organisatie richting zelfsturende teams. Daartoe is een aantal teamleiders aangesteld, ieder met hun eigen aandachtsgebied. Carel is een van die teamleiders.

Met een enorme bak ervaring, zo breed als je maar zou kunnen wensen, koos Carel heel gericht voor deze functie. “Van verkoop tot projectengineering en van tekenaar tot systeembeheerder, zowel voor opdrachten in het binnen- als buitenland, ik heb hiervoor al heel veel rollen vervuld. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik liever een combinatie wilde van leidinggeven en meewerken. Daar ben ik toen heel bewust naar gaan zoeken. Het resultaat was dat ik drie bedrijven vond die bij mij pasten én waar ik uit mocht kiezen.” Hij glimlacht als hij zegt: “VSE is een leuk bedrijf met heel veel ontwikkelingen, zowel technisch als organisatorisch. Ik wil daar heel graag mee vorm aan geven. De sfeer in dit bedrijf past mij en de keus was dus uiteindelijk niet zo heel moeilijk.”

Ambitie
Die ontwikkelingen hangen voor een deel ook samen met de nieuwbouw van het bedrijfspand. “VSE is een bedrijf met ambitie en dat zie je ook terug in het ontwerp van het nieuwe pand. Op alle manieren wordt er ruimte gemaakt om slimmer te werken. Ook de nieuwe organisatiestructuur met teamleiders, moet een slimmere werkindeling opleveren. En echt alles nemen we daarbij onder de loep, dus ook de goederenstromen en voorraadbeheer, dat redelijk in mijn straatje ligt. Het team waarmee ik mag werken is hecht en werkt transparant en met humor. Het zijn stuk voor stuk mensen die heel flexibel inzetbaar zijn, je moet dan wel waken dat je de kwaliteit blijft borgen. Daar is VSE gelukkig goed op ingericht.”

Geoliede machine
In de werkplaats zijn verschillende teams bezig met het opbouwen van panelen, besturingskasten en palletisers voor diverse klanten. De teams werken vlot naast elkaar en het geheel ziet er uit als een geoliede machine, maar Carel is toch blij dat er straks meer ruimte is in de nieuwe werkplaats. “We organiseren het nu wel allemaal zodat het soepel loopt, maar je ziet het, het is behoorlijk vol als we met een flink aantal projecten tegelijk bezig zijn.” Maar hij ziet daarvan ook de leuke kanten: “Tegelijkertijd is de veelzijdigheid van de projecten heel leuk. We hebben klanten en projecten uit allerlei verschillende markten. De ene keer gaat het om installatiewerk of het bouwen van panelen, de andere keer maken onze collega’s software of tekeningen, maar we worden steeds vaker vanaf het begin betrokken bij grote projecten, waar je je kennis natuurlijk optimaal van waarde kunt laten zijn voor de klant. Het is iedere keer anders.”

Focus
Bij VSE is men van oudsher gewend met hele korte lijnen te werken. “Dat kan een groot voordeel zijn, maar tegelijk ook een valkuil. De nieuwe structuur in de organisatie zal ervoor zorgen dat iedereen optimaal de focus op zijn werk kan hebben, zonder verstoringen. Daarvoor moet je zowel de organisatie als ieders werkplek zo efficiënt mogelijk inrichten. Dus we hebben nu de ideale omstandigheid om de zaken vanaf de grond strak neer te zetten. Die kans heb je natuurlijk niet zo vaak. Je ziet de organisatie nu al heel langzaam verschuiven, ook nu al in de huidige werkomgeving, naar de nieuwe, zelfsturende teaminrichting. Maar soms vervallen mensen nog wel eens in oude patronen.” Hij lacht, “maar dat gaat wel goed komen. Dat vraagt nu eenmaal tijd.”

“Bij VSE staat in ieder geval iedereen altijd klaar voor elkaar. Ook op het sociale vlak. Die betrokkenheid is heel mooi!”