• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Proeven aan industriële automatisering

Proeven aan industriële automatisering

In september is Gijs Kortlever begonnen aan een stage bij VSE Industrial Automatisering. Hij wil erachter komen of hij later graag in de industrie zou werken. Want dat is een van de vele kanten die hij met zijn studie uit kan.

Gijs woont in Stolwijk, vlakbij Schoonhoven. Hij studeert Technische Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Via een stagemarkt op school kwam hij in contact met VSE. “Ze hadden voor mij een mooie opdracht: onderzoeken of er een web-HMI op de markt is die universeel genoeg is om als HMI-standaard te kunnen fungeren bij VSE. Ik ga ook kijken of het überhaupt haalbaar is om een HMI- standaard te hebben binnen VSE. Deze opdracht ligt in de lijn van wat ik studeer. Toch is industriële automatisering niet perse iets wat wij op school leren. Technische Informatica gaat meer over embedded systemen, maar ik wilde kennismaken met de wereld van industriële automatisering om te ontdekken of ik dit leuk vind.”

Wennen aan kantoor

Bij VSE wordt Gijs begeleid door Léon de Groot, teamleider software engineering. Hij heeft leuke collega’s. “Dit is mijn eerste stage. Ik vind het spannend, maar ook gezellig. Ik moet nog wennen aan de kantoorsituatie. Een hele dag stilzitten en naar een beeldscherm kijken is niet iets wat ik tot nu toe vaak heb gedaan.”

Master en droombaan

“Na mijn huidige studie wil ik een master Computer Science en Engineering aan de universiteit gaan doen. Mijn droombaan is producten ontwerpen, de code schrijven én werken aan de hardware. Juist die complexiteit was de reden waarom ik Technische Informatica ben gaan studeren. Ik denk dat ik met mijn opleiding heel veel kanten uit kan.”