• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Schoonhovens College bezoekt VSE

Schoonhovens College bezoekt VSE

Gisteren had VSE het Schoonhovens College over de vloer. Het bedrijfsbezoek liet de jongeren nadenken over mogelijke beroepskeuzes en liet zien wat er met techniek allemaal kan.

Elf leerlingen uit de 2e klas keken hun ogen uit toen ze de hybride boot zagen waaraan VSE momenteel bouwt. “Natuurlijk hebben we de leerlingen aan de hand van enkele filmpjes eerst uitgelegd wat voor soort dingen VSE allemaal maakt”, zegt Sales Engineer Martijn Rijneveld. “Techniek in de volle breedte. Van motion in machinebouw tot en met energieleverende bruggen. Daarna hebben we een rondje langs de verschillende afdelingen gemaakt. Software, hardware en paneelbouw, maar ook de kantoren, alle werkzaamheden kwamen aan bod. Het leukste vonden de leerlingen echter een bezoekje aan onze hybride boot. Logisch. Techniek spreekt het meest wanneer het tastbaar is.”

Voorbereiden
Het doel van het bedrijfsbezoek was om de leerlingen te laten nadenken over hun toekomst. Wat wil ik later graag worden? Wat voor verschillende banen zijn er binnen één bedrijf? En welke vaardigheden heb ik nodig om aan de slag te kunnen. Rijneveld: “Het is natuurlijk nog vroeg om nu al te kiezen. Maar weten wat er onder de zon zoal te koop is, helpt bij de keuzes die leerlingen de komende jaren moeten maken. En wie weet hebben we vandaag een technisch vonkje doen overslaan. Belangrijk omdat wij ook in de toekomst gemotiveerde en kundige mensen nodig hebben om de wereld in beweging te zetten.”