• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Student Mechatronica werkt aan uitdagende stageopdracht bij VSE

Student Mechatronica werkt aan uitdagende stageopdracht bij VSE

Op zoek naar een uitdagende stageopdracht? Kom er gerust eens met ons over praten. Enthousiaste en goed opgeleide specialisten hebben we in de technische sector, en dus ook bij VSE, keihard nodig. We zijn dan ook blij met studenten die tijdelijk ons team komen versterken. Zoals op dit moment Bas Ruigrok, student Mechatronica aan De Haagse Hogeschool in Delft.

“Wat ik graag doe? Programmeren en dan zien hoe de dingen die ik gemaakt heb gaan bewegen”, vertelt Bas. Daarmee is hij bij VSE aan het juiste adres. Enkele maanden geleden ging hij online op zoek naar een stageplek. Bij VSE kreeg hij de kans om een open stage te lopen. “Ik zou aanvankelijk een stageopdracht met Vision doen, maar ben nu bezig met een trilmeetsysteem. Ook een leuke uitdaging!”

Trillingen meten

Zijn stageopdracht houdt verband met onderhoud aan een waterkering. Deze bestaat uit dertig meter hoge torens waartussen schuiven zijn opgehangen. Als de schuiven opengaan of sluiten, veroorzaken ze trillingen. Omdat afwijkingen in trillingen een eerste indicatie van slijtage zijn, moet dit gemonitord worden met het oog op tijdig onderhoud.

Doorpakker

Met behulp van een kleine opstelling met een trilmotor kan Bas trillingen genereren, die hij vervolgens met een snelle Bachmann-plc kan meten. Aangezien Bachmann een nieuwe partner van VSE is, moest Bas het nodige uitzoeken om met de technologie te leren werken. “Dat heeft hij goed opgepakt”, zegt stagebegeleider Stefan Lekkerkerker. “Bas is een leuke, onderzoekende jongen die goed in het team past en zelfstandig kan werken. Bij VSE houden we van deze doorpakkersmentaliteit.”

Innovatieve projecten

Bas heeft VSE leren kennen als een hooggespecialiseerd, sociaal bedrijf met veel innovatieve projecten die mechatronische kennis vereisen. “Ik zou hier na mijn opleiding wel willen werken”, zegt hij enthousiast. Het is zeker niet uitgesloten dat die wens in vervulling gaat: VSE neemt wel vaker studenten in dienst na een succesvolle stageperiode. Stefan Lekkerkerker is er een voorbeeld van. Hij begon in 2010 bij VSE te werken als stagiair, is bij VSE afgestudeerd en in dienst gekomen en de afgelopen jaren doorgegroeid van software engineer naar technisch specialist.