VSE genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

VSE is in de categorie MKB genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland. Directeur Ronald Elbers heeft samen met de andere twee genomineerde bedrijven, iTZiT en Ortho Innovatief, gepitcht om de eerste plaats.

Het zijn twee hele kundige bedrijven die hun plek in de spotlights verdienen, blikt hij terug. Dat vindt Elbers het 'mooie' aan de ondernemersprijs. 'Bedrijven worden in het zonnetje gezet. Er zit veel kennis bij het MBK. Dat weet niet iedereen. De Ondernemersprijs Midden-Holland is een mooie gelegenheid om ook anderen daar kennis mee te laten maken.

Continu innoveren
Tijdens de pitch hebben ook de zes bedrijven in de andere twee categorieën zichzelf voorgesteld. 'We zijn een technisch bedrijf dat motion control gebruikt om machines te innoveren. Samen met een gedreven team werken we continu aan vernieuwing waardoor onze klanten tot de koplopers in hun markt behoren.'

Elbers heeft er bewust voor  gekozen geen technisch inhoudelijk verhaal te houden. 'Ik sprak niet voor een technisch publiek. Daarom heb ik in mijn pitch gefocust op duurzaamheid en innovatie. En vooral ook dat we dit samen als een hecht team voor elkaar weten te krijgen. Dat doen we vanuit ons hart; elke keer weer. Met name dat laatste was een belangrijk onderdeel van mijn presentatie.'

Netwerkevent
Een commissie heeft VSE voorgedragen, vertelt Astrid Schimmel van het organiserende Network Business Events (NBE). 'Genomineerde bedrijven in alle drie de categorieën worden beoordeeld op een groot aantal punten waaronder innovatie, personeelsbeleid, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Met name het onderdeel MVO daarin weegt zwaar', zegt ze.

Behalve dat ook zij, net als Elbers, beaamt dat bedrijven door hun nominatie meer in beeld komen, is ook netwerken een belangrijk aspect. 'Nadat de genomineerde ondernemers met enorm veel verve hebben gepitcht, hebben ze ook elkaar ook beter leren kennen. Het viel me op dat ze nu al enorm veel waardering voor elkaar hebben en dat ze elkaar ook de eerste plaats gunnen. Bedrijven opereren vaak op een eilandje. De ondernemersprijs vormt nu het verbindende element. In totaal nemen er zo'n 10 ondernemersverenigingen en alle gemeenten aan deel. Daarmee is de Ondernemersprijs Midden Holland voor bedrijven bij uitstek de gelegenheid zich te presenteren en kennis te maken met collega-ondernemers.'

Update
Inmiddels is bekend dat Ortho de Ondernemersprijs in de categorie MKB gewonnen heeft. Ook Brood & Ko en Technolution Nederland vielen in de prijzen. VSE  feliciteert hen van harte. Alles over de prijsuitreiking leest u hier.
Ook werd VSE branchewinnaar in de sector motion control van de Business Succes Award. Het bedrijf eindigde als eerste van de vijf genomineerde bedrijven en is daarmee ‘best in class’ in de sector motion control. Daarmee is het nog steeds in de race om het beste bedrijf van Nederland te worden. Op 4 februari wordt de uitslag bekend gemaakt en een week later zal die op tv worden uitgezonden in het programma De Succesfactor, op RLT 7.