• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 VSE specialist op snijvlak van precisie en snelheid (video)

VSE specialist op snijvlak van precisie en snelheid (video)

Scheepsrompen in een bassin door het water trekken om op basis daarvan voorspellingen te kunnen doen over onder meer het gedrag van het schip of het brandstofgebruik.

Dat gebeurt bij onderzoeksinstituut MARIN. VSE zorgt ervoor dat het proefmodel met een vaste snelheid heel nauwkeurig door het water gaat en exact op tijd stopt. De hiervoor essentiële kennis over motion control stond centraal in het RTL 7-programma ‘De Succesfactor’.

Foto: Presentator Bert Kuizenga van De Succesfactor waadt aan het begin van het programma door het bassin van onderzoekinstituut Marin.

Op het snijvlak van precisie en snelheid is VSE thuis, vertelt directeur Rob Brager aan het begin aan presentator Bert Kuizenga. ‘Motion control is het specialisme van VSE’, wordt even later duidelijk uit de toelichting van directeur Ronald Elbers. ‘Mechanische constructies, zoals tandwieloverbrengingen, curveschijven of nokkenschakelaars, worden vervangen door servomotoren’, vertelt hij. ‘Dat heeft een groot voordeel. Tijdens de productie kunnen snel aanpassingen worden gedaan. Het vervangen van een tandwiel kost al gauw een paar uur, met motion control kan dat tijdens het proces.’

Nr. 1 in motion control
VSE was te zien in ‘De Succesfactor’ omdat het bedrijf de nummer 1 is geworden in de branche motion control en daarmee is genomineerd voor de prestigieuze Business Succes Award. Door de nominatie maakt VSE kans om te worden gekozen tot beste bedrijf van Nederland.

Meer over VSE from TV Media Partners on Vimeo.