• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 What’s in it for us?

What’s in it for us?

VSE over het partnerschap met Siemens
Jan van Vuuren ging samen met Leendert Uithoven eind vorig jaar naar de certificeringstraining van Siemens. En vernieuwden zo het certificaat van Solution Partner. Wat is de meerwaarde van dat partnerschap?

“We komen in ieder geval makkelijker bij de juiste mensen aan tafel, zowel bij bijzondere klanten als bij Siemens. Zonder dat partnerschap is dat een stuk lastiger,” vertelt Van Vuuren. Eerder hoorden we al van Fedor Vendeloo van Siemens, wat volgens hem het belang voor Siemens is. Van Vuuren vertelt hoe dat voor VSE is.

Niet zomaar partner
“Het is prettig samenwerken met Siemens. We krijgen er mooie projecten door, want Siemens waardeert onze kennis en expertise ook echt. Natuurlijk moeten we dat uiteindelijk zelf waarmaken, maar de erkenning van een leverancier is toch een meerwaarde. Het is ook niet zomaar een commerciële erkenning: jullie verkopen onze spullen, dus wij bevelen jullie aan. Het is een heel systeem van certificering, we moeten echt aantonen dat we de kennis in huis hebben en dat partnerschap ook waard zijn. Daarom zien we het ook als meerwaarde. We maken door die strenge procedures deel uit van een select gezelschap, in Europa en zelfs wereldwijd.”

Overtuigd
“In het verleden deden we als VSE al veel met servo, maar niet zo veel met Siemens. Daar kwam in 2007 verandering in. We werden gevraagd voor een mooi project en zowel de klant als Siemens, maar ook wijzelf waren heel enthousiast over het resultaat. Voor de Siemens-organisatie is het een pluspunt dat VSE onafhankelijk is. Ze zijn overtuigd van hun eigen kwaliteit, dus de gedachte is dat we in de juiste gevallen heus voor Siemens zullen kiezen. Je kunt dat arrogant noemen, maar ik vind dat wel iets hebben. Er zijn natuurlijk bepaalde bedrijven waar andere producten de standaard zijn, en daar kunnen wij ook uitstekend mee uit de voeten. Sommige klanten van ons werken uitsluitend met Allen Bradley, Omron of Lenze. Dan werken wij daar ook mee. Dat snapt Siemens en ze zullen ons dat niet kwalijk nemen.”

Bijzondere positie
Wat voor Siemens volgens Van Vuuren ook een belangrijk punt is, is dat VSE een systeemintegrator is. “Van alle partners zijn wij als enige een partij die ook de kennis van een systeemintegrator heeft. Daarin is voor een fabrikant natuurlijk een echte meerwaarde te vinden. De overige partners zijn allemaal leveranciers. Het certificaat betekent dat we de natuurkunde achter de motion snappen. Het is veel meer dan alleen productkennis. Wij kunnen meedenken over de oplossing en zitten daarom ook graag vroeg aan tafel. Zo kun je de klant helpen de beste oplossing voor de specifieke situatie te vinden. Dat scheelt de klant veel tijd en moeite, en ons natuurlijk ook. De vraag achter de vraag is toch het eerste dat belangrijk is als je een oplossing gaat ontwerpen.”

Ondersteuning
Wat het VSE verder oplevert, dat partnerschap? “We krijgen veel ondersteuning van Siemens. Daarnaast bouwen we natuurlijk een enorme kennisbasis op over de producten. Dat doen we met alle merken waar we mee werken, want behalve Siemens en Allen Bradley werken we ook met Omron en Lenze. En die kennis groeit iedere dag en kun je direct weer inzetten bij nieuwe projecten. We zien ook dat zodra het lastig wordt, Fedor Vendeloo ons inschakelt om mee te denken. Ze waarderen onze specialistische technische kennis heel erg.” Van Vuuren lacht en besluit: “Best lekker!”