• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Zandtafel van stagiairs bij VSE krijgt vorm!

Zandtafel van stagiairs bij VSE krijgt vorm!

Nu vrijwel alle componenten besteld en geleverd zijn, komt voor vier techniekstudenten bij VSE het leukste onderdeel van hun stageopdracht eraan: de fysieke bouw van hun zandtafel!

Rick de Jong, Tom Janse, Wessel Snoeij en Kevin van Heezik zijn alweer enkele maanden bezig met hun stageproject bij VSE. In de vorige twee edities van onze nieuwsbrief vertelden we dat ze samen een tafel bouwen om met behulp van een stalen balletje en een magneet in combinatie met servo’s bedrijfslogo’s in het zand te teken. Het is een multidisciplinair project: Rick doet de hardware engineering, Kevin en Tom de software en PLC-besturing en Wessel de mechanica. Na een geslaagde presentatie van hun concept gaf het MT van VSE vorige maand groen licht om alle componenten te bestellen.

Framebouw gestart

“De afgelopen weken zijn we bezig geweest met spullen bestellen en elkaar scherp houden of we overal aan hadden gedacht”, vertellen Rick en Wessel. “Inmiddels hebben we 90% van de spullen in huis. We wachten nog op een paar hardware onderdelen, maar dat is niet kritisch voor onze planning. Vorige week hebben we de eerste stukken van het frame in elkaar gezet.”

Rick is inmiddels componenten op de montageplaat aan het zetten. Terwijl Wessel straks een week met vakantie is, zal Rick alle onderdelen naar de spuiter brengen. Vervolgens kan de montageplaat in de kast worden gehangen, de componenten worden gemonteerd en kan de kast worden afgewerkt.

Strakke planning

Volgens de huidige planning zal de tekentafel op 17 mei helemaal klaar en ingeregeld zijn. “Kevin en Tom staan al ver met het schrijven van de software. Tom heeft alle essentiële bewegingen erin gekregen, ook de verlichting zit er al in. Hij gaat binnenkort twee weken met vakantie en zal na terugkomst de laatste restpunten afkruisen.” Vanaf 10 mei kan Tom alles softwarematig gaan inregelen. Hij heeft hiervoor één week de tijd.

 

Collega’s nieuwsgierig

Wessel en Rick kunnen zich binnenkort weer wat meer gaan focussen op hun afstudeerscriptie die in juni klaar moet zijn. “Schoolwerk staat in deze fase af en toe op een laag pitje, maar dat kunnen we ook in het weekend doen.” Ondertussen vinden bij VSE steeds meer collega’s de weg naar de werkplaats waar de zandtafel in opbouw is. “Iedereen is nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ook voor onszelf is dit een leuke fase omdat het nu vorm krijgt. In de kantine projecteren we foto’s en collega’s kunnen tijdens de lunch ook een filmpje bekijken.”