• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Eén en al duurzaamheid en innovatie op de Hannover Messe

Eén en al duurzaamheid en innovatie op de Hannover Messe

Samen met Eplan en Rittal hebben we op maandag 22 en dinsdag 23 april een bezoek gebracht aan de Hannover Messe, ’s werelds belangrijkste beurs voor de industrie. Een indrukwekkende, informatieve en gezellige ervaring!

Op de bovenstaande foto zie je v.l.n.r.: Peter Appels (Eplan), Radboud van Dusseldorp (VSE) en Freddy van de Kolk (Rittal)

Onze beursreis begon op maandagochtend met een lekker ontbijt bij Rittal in Zevenaar. Vervolgens werden we met een oranjegekleurde VIP-touringcar naar Hannover gebracht. Aan boord een leuke en gemengde groep partners en relaties van Rittal en Eplan.

 

Innovatie

In Hannover aangekomen kregen we in groepjes een rondleiding over de gezamenlijke stand van Eplan en Rittal, die dezelfde moedermaatschappij hebben en hun innovatieve activiteiten op de Hannover Messe op een mooie geïntegreerde manier onder de aandacht brachten. Op de stand stond onder meer een robot die bekabeling aan het aanbrengen was in een besturingskast. Door een buis werden kabeltjes geschoten die vervolgens door de robot werden opgepakt en gemonteerd. Een slimme, veilige en efficiënte oplossing in tijden van oplopende krapte in de arbeidsmarkt!

Gigantische beurs

Maandagmiddag gingen we met de hele groep dineren in de Münchner Halle op de beurs.  De dag werd afgesloten met een borrel in het hotel. Dinsdag had iedereen de gelegenheid om naar eigen inzicht en op eigen tempo nog een stukje van de gigantische beursvloer te verkennen. 

Duurzaamheid en elektrificatie

Als vanouds waren op de Hannover Messe weer alle grote en gerenommeerde technologiebedrijven voor de industrie aanwezig. De focus lag sterk op verduurzaming, elektrificatie en innovatie, zaken waar ook wij als specialist in de industriële automatisering, motion control en high-end besturingen volop aan werken voor onze klanten. Na de lunch gingen we met z’n allen met de bus weer naar Rittal in Zevenaar, waar we werden ontvangen met koffie, thee en broodjes. Een gezellige afsluiter van een tot in de puntjes verzorgd, sfeervol en informatief beursbezoek!

Als system integrator zijn we onlangs door Eplan getraind  in EPLAN Pro Panel voor het ontwerpen van besturingskasten. Hiermee kunnen we onze kasten in de toekomst mechanisch voorbewerkt laten aanleveren.